Air Serbia sleće na drugi aerodrom u Turskoj

Air Serbia: Od kraja oktobra menja aerodrom u Istanbulu

Jat Airways, koji će 27. oktobra nositi oznake nove avio kompanije Air Serbia u isto vreme će i promeniti aerodrom za dolaske i polaske u Istanbulu.

air-serbia

Dosadašnji glavni istanbulski aerodrom “Ataturk”, naša avio kompanija zameniće za aerodrom “Sabiha Gukčen”, koji se nalazi u delu grada koji je na azijskom kontinentu. Iako su prve najave ovakvog poteza avio kompanije Air Serbia naslućivale da se radi o privremenom rešenju, po nekima čak i grešci, predstavnici kompanije demantovali su oba navoda, potvrđujući da će ova izmena važiti tokom cele zimske sezone 2013/2014, a najverovatnije i kasnije.

 

Kao glavni uzrok ove promene spominje se to što Jat Airways nije uspeo da od aerodroma Ataturk dobije nova vremena letova u zimskom redu letenja. Sa druge strane, zahtev domaće avio kompanije posledica je brojnih drugih izmena reda letenja avio kompanije na transformaciji u Air Serbia.

 

Na ovaj način, Air Serbia će od 27. oktobra imati četiri nedeljna leta iz Beograda do Istanbula i to ponedeljkom, sredom, petkom i nedeljom. Već od samog početka nove godine, ova linija biće pojačana i imaće dnevni red letenja, a termini letova za sve dane će biti isti: iz Beograda za Istanbul u 12:50 časova i iz Istanbula do Beograda u 16:55, po lokalnom turskom vremenu. Iako nema zvaničnih potvrda, očekuje se da će Air Serbia takođe ponuditi jeftine avio karte u promotivnom periodu.

 

Shodno povećanju broja letova od početka 2014. godine, na ovoj liniji tad će debitovati i novi Airbus A319 koji će zameniti sadašnje Boeing 737-300 avione.

 

Aerodrom Sabiha Gukčen nije prevelika promena za putnike Jat Airways/Air Serbia. On se nalazi na 35 km od centra grada, sa kojim je odlično povezan sredstvima javnog transporta. Svi putnici koji su do sad putovali low cost avio kompanijom Pegasus Airlines imali su priliku da posete ovaj aerodrom, jer se ovde ujedno i nalazi baza ove turske low cost avio kompanije. Do aerodroma Ataturk i dalje lete avioni avio kompanija Turkish Airlines i Pegasus Airlines.

 

Online rezervacije letova avio kompanije Air Serbia

Rezervišite odmah avio karte kompanije Air Serbia online ili pozovite naš kontakt centar +381 65 872 83 50

Rezervišite avio kartu:

1 Putnik
  • 00 Odraslih
  • 00 Dece
  • 00 Beba
Pošalji Svoj Komentar

Vaš Komentar ili Pitanje

Komentari Putnika

0 Komentara
Vaše ime
Vaš Email
Naslov komentara
Vaš komentar