Belavia Belarusian Airlines leti do Beograda

Belavia Belarusian Airlines krenuo sa letovima Beograd – Budimpešta – Minsk

Beloruska avio kompanija Belavia Belarusian Airlines 19. septembra uspostavila je redovnu liniju na relaciji od Beograda do Minska preko Budimpešte na kojoj će u narednom periodu leteti svakog ponedeljka i četvrtka.

belavia-belarusian-airli

Beloruska avio kompanije na aerodrom “Nikola Tesla” stigla je u Srbiju 19. septembra kada je sleteo prvi avion kompanije iz Minska, tipa Embraer 175, a tom prilikom je održan i svečani prijem povodom uspostavljanje nove linije.

 

Svečanom dočeku prisustvovali su ministar saobraćaja Aleksandar Antić, ambasador Belorusije u Srbiji Vladimir Čušev, počasni konzul Belorusije u Beogradu Dragomir Karić, ambasador Srbije u Belorusiji Stojan Jevtić, v.d. direktora Direktorata civilnog vazduhoplovstva Srbije Milan Živanović, generalni direktor Aerodroma Nikola Tesla Beograd, zamenik generalnog direktora avio kompanije Belavia Belarusian Airlines, Igor Čerginc, kao i brojni privrednici i novinari.

 

Kako je predstavnik avio kompanije, Igor Čerginc ovom prilikom rekao, kompanija je dosta dugo odlučivala o tome da li bi ovakva linija bila ekonomski isplatljiva, pa je iz tog razloga odlučeno da avioni na putu od Beograda do Minska sleću i u Budimpeštu. Iz tog razloga u ponudi su letovi od Beograda do Minska, a povratne avio karte sa uračunatim svim dodatnim troškovima se kreću od 255 EUR, kao i letovi na relaciji od Beograda do Budimpešte za koje se avio karte mogu kupiti već od 149 EUR.

 

Uspostavljanjem ove linije, mnogi su uvereni da će se poboljšati politička i ekonomska saradnja Srbije i Belorusije, a da bi se ona omogućila, avio kompaniji Belavia Belarusian Airlines dodeljena je “peta sloboda”, kojom se dozvoljava da avioni slete u Budimpešti, na putu do Minska ili u obrnutom smeru ka Beogradu.

 

Online rezervacije letova avio kompanije Belavia

Rezervišite odmah avio karte kompanije Belavia online ili pozovite naš kontakt centar +381 65 872 83 50

Rezervišite avio kartu:

1 Putnik
  • 00 Odraslih
  • 00 Dece
  • 00 Beba
Pošalji Svoj Komentar

Vaš Komentar ili Pitanje

Komentari Putnika

0 Komentara
Vaše ime
Vaš Email
Naslov komentara
Vaš komentar