Aktivnosti na nebu iznad Balkanskog poluostrva

Mogući letovi Beograd – Niš, novi aerodromi i veći broj letova do Bukurešta

Nebo iznad Balkanskog poluostrva ovih dana se sprema da ugosti novu avio kompaniju Air Serbia, ali ovo nisu jedine pozitivne vesti u našem regionu.

 

aerodrom-beograd

 

Grad Niš je zainteresovan za uspostavljanje redovne linije od Beograda do aerodroma Konstantin Veliki u Nišu, koju bi obavljala baš domaća avio kompanija. Po izjavi gradonačelnka Niša, Zorana Perišića, linija bi mogla da krene već od 1. decembra, a na njoj bi bila dva dnevna leta, jutarnji iz Niša i večernji iz Beograda. Na ovaj način putnici iz Niša mogli bi lako da presednu na sve letove koje će avio kompanija Air Serbia imati u ponudi. Očekuje se konačna odluka iz Air Serbia.

 

U saradnji sa avio kompanijom Air Serbia i rumunska avio kompanija TAROM najavljuje brojnije letove između Beograda i Bukurešta. Avio kompanija TAROM uspostavila je kodšer sporazum sa domaćom avio kompanijom, pa se od sredine 14. decembra može očekivati povećanje trenutnih letova sa sadašnjih šest nedeljno, na svakodnevne letove. Takođe, postoji mogućnost da na ovoj liniji počnu da saobraćaju i veći avioni od sadašnjih ATR 42-500 koji imaju 46 putničkih mesta. Da podsetimo, od 10. decembra Air Serbia uvodi redovnu liniju do Bukurešta.

 

Svi aerodromi u okruženju prijavljuju pozitivne rezultate ovih dana. Skoplje i Sarajevo nedavno su zabeležili povećanje broja putnika, a sudeći po tome što je sve veći broj avio kompanija koje ne žele da smanje broj letova tokom zimskog perioda, čini se da će i ova zima biti uspešnija u odnosu na prošlogodišnje rezultate.

 

Nedavno renovirani aerodrom Ponikve nada se uspešnoj budućnosti, a ovakvu perspektivu naslućuje i prvi međunarodni let koji je ovaj aerodrom dočekao u ponedeljak. Po najavama nadležnih, postoji mogućnost da aerodrom Ponikve dobije status povremenog graničnog prelaza koji će omogućiti jednostavniju proceduru za slične letove u budućnosti.

Za danas je planirano i svečano otvaranje novog aerodromskog terminala u Prištini. Izgradnja ovog objekta trajala je oko dve godine, a u nju je uloženo više od 130 miliona evra. Kada počne da radi, ovo će biti drugi najveći aerodrom u bivšoj Jugoslaviji, odmah iza aerodroma “Nikola Tesla”, a trenutno se po broju putnika nalazi na trećem mestu iza aerodroma u Beogradu i Zagrebu. 

 

Online Rezervacije letova na playtravel.rs
ili telefonom na 011.305.93.14
Kreditne kartice nisu potrebne!
Rent-a-Car Online Rezervacije za sve destinacije

Rezervišite avio kartu:

1 Putnik
  • 00 Odraslih
  • 00 Dece
  • 00 Beba
Pošalji Svoj Komentar

Vaš Komentar ili Pitanje

Komentari Putnika

0 Komentara
Vaše ime
Vaš Email
Naslov komentara
Vaš komentar