Nove destinacije 2013/2014

Avio kompanije najavljuju veliki broj novih linija ka gradovima u regionu

Naredna godina biće veoma značajna za mnoge aerodrome širom bivše Jugoslavije zahvaljujući najavama brojnih avio kompanija o novim linijama ka gradovima u regionu.

 

etihad-airlines

 

Već od ranije je poznato da će nacionalna avio kompanija Slovenije, Adria Airways sledećeg leta pokrenuti redovne linije na relaciji LjubljanaPrag i Ljubljana – Varšava, ali će ova avio kompanije već u maju naredne godine nastaviti sa redovnom linijom do London Gatwick aerodroma. Ovo je samo deo novina za Adria Airways, jer ova avio kompanija planira značajno proširenje svog poslovanja koje uključuje otvaranje novih baza avio kompanije i nove letove.

 

Što se tiče glavnog grada Bosne i Hercegovine, Sarajevo je nedavno dobilo svoju prvu direktnu liniju do Moskve, koja se odvija jednom nedeljno. Sa druge strane redovan let na relaciji Sarajevo – Beograd odložen je najranije za sredinu decembra nasuprot prvim najavama u kojim je bilo rečeno da će letovi krenuti od 2. decembra 2013. godine. Podsetimo, B&H Airlines u planu ima četiri nedeljna leta na relaciji Sarajevo – Beograd, koji bi na leto 2014. godine postali svakodnevni. Linija je organizovana uz sporazum sa Air Serbia, pa će putnici iz Sarajeva moći da presednu na neki od letova srpske avio kompanije i nastave svoje putovanje. SAS Scandinavian Airlines je takođe nedavno potvrdio da će pokrenuti redovnu liniju Stokholm – Sarajevo tokom leta 2014. godine.

 

Aerodrom u Skoplju 20. decembra očekuje da sleti prvi avion avio kompanije Germania na redovnoj liniji Berlin – Skoplje – Berlin, ali i low cost avio kompanija Wizz Air planira povećanje svojih letova linija ka makedonskoj prestonici. Od 16. aprila 2014. godine Wizz Air pokrenuće tri nove linije.

 

I Tivat i Podgorica uskoro će dobiti nove letove. Avio kompanija Ryanair planira da lansira letove iz Milano, Barselona, London, Oslo i Stokholm do aerodroma Tivat sledećeg leta. Od aprila 2014. godine low cost avio kompanija Ryanair pokrenuće i nove letove ka Podgorici i Zagrebu, koje će biti dve od dvanaest novih destinacija ove avio kompanije.

 

Ovo nije jedina nova linija za Zagreb i Hrvatsku. Croatia Airlines će od 3. maja naredne godine pokrenuti redovnu liniju Split – Atina na kojoj će leteti do 4. oktobra 2014. godine. Ka Splitu će leteti i Estonian Air na liniji Talin – Split i to od 10. maja. Britanska avio kompanija Monarch Airlines za naredno leto planira da pojača linije Dubrovnik – Birmingem i Dubrovnik – London sa novim letovima, a isti je slučaj i sa finskom nacionalnom avio kompanijom Finnair koja namerava da češće leti na liniji Dubrovnik – Helsinki u letnjoj sezoni 2014. godine.

 

Najava da će Etihad Airways kreirati novu regionalnu avio kompaniju, Etihad Regional, došla je i sa potvrdom uspostavljanja novih linija ka Zagrebu i Beogradu. Ovo je važna vest jer nova avio kompanija planira da od aprila naredne godine leti ka 21 evropskoj destinaciji, među kojima su Ženeva, Amsterdam, Dizeldorf, Cirih, Pariz, London, i druge. Ova avio kompanija sarađivaće i sa avio kompanijama Air Serbia i Air Berlin zbog čega će nuditi veliki broj letova sa presedanjima u čvorištima ove dve avio kompanije.

 

Kao što je ranije spomenuto, od 20. juna 2014. godine na relaciji Barselona – Beograd leteće španska low cost avio kompanija Vueling Airlines, koja planira da održi ovu liniju tokom leta. Prateći najveću vest u regionu, lansiranje nove avio kompanije Air Serbia, takođe su najavljene brojne nove destinacije ka kojima će ova avio kompanija leteti, a i portugalski TAP Portugal sve više nagoveštava da želi d apokrene redovnu liniju na relaciji Lisabon – Beograd.

 

U najskorijoj budućnosti pak, očekuje se da avio kompanija Turkish Airlines uvede i treći nedeljni let na liniji Beograd – Istanbul.

 

Ipak, stiče se utisak da je ovo samo deo planova avio kompanija za narednu godinu i da se mogu očekivati dodatne najave. U nekim slučajevima, kao na primer na liniji Beograd – Ženeva, najavljeno je čak da će da leteti tri avio kompanije, čime je znatno pojačana konkurencija što je dobra vest za sve putnike jer će se avio kompanije truditi da unapred uslugu i cene avio karata i više nego što se to od njih očekuje.

Online rezervacije letova možete izvršiti na playtravel.rs
ili telefonom na 011.305.93.14
Rent-a-Car Online rezervacije za sve destinacije

Rezervišite avio kartu:

1 Putnik
  • 00 Odraslih
  • 00 Dece
  • 00 Beba
Pošalji Svoj Komentar

Vaš Komentar ili Pitanje

Komentari Putnika

0 Komentara
Vaše ime
Vaš Email
Naslov komentara
Vaš komentar