Trka za luksuz

Avio kompanije se utrkuju da ponude luksuz

Tradicionalne avio kompanije Air France i Lufthansa u poslednje vreme beleže padove profita, ali umesto “stezanja kaiša”, one planiraju da potroše milijarde evra na preuređenje svojih aviona. Zašto?

 

lufthansa-avio-prva-klas

 

Evropske avio kompanije i pored nestabilne situacije i neizvesne budućnosti, prinuđene su da odjednom ulažu ogromne sume novca u povećanje udobnosti svojih aviona, istovremeno otpuštajući veliki broj radnika.

 

Putnici na prekookeanskim i dugolinijskim letovima neće imati samo više prostora za noge ili veće ekrane ispred svoji sedišta, već se najavljuju i ekstravagantne usluge koje smo do sad navikli samo da vidimo u luksuznim privatnim avionima. Tuširanje na 10.000 metara nadmorske visine ili kreveti umesto sedišta u prvoj klasi samo su neke od novotarija koje evropske avio kompanije žele da ponude svojim putnicima.

 

Ovakvu odluku avio kompanija Lufthansa bila je prinuđena da donese, pod pritiskom konkurenata sa istoka kao što su avio kompanije Qatar Airways, Fly Emirates, Etihad i drugi koji nude vrhunski komfor po povoljnijim uslovima. Iz tog razloga avio kompanija Lufthansa u narednim godinama uložiće ukupno tri milijarde evra za preuređenje svojih aviona.

 

Avio kompanija Air France već je pokrenula plan o uređenju 44 aviona i više od dve hiljade mesta u njima, ali će u isto vreme morati da ukine skoro 10.000 radnih mesta do 2015. godine.

 

Evropske kompanije smatraju da su ova uloganja sasvim logična, jer ako i one ne ponude najbolje usluge neće moći još dugo da se takmiče u ovoj “nebeskoj” trci. Novac koji se uštedi od restruktuiranja avio kompanija, investiraće se u poboljšanje usluge, kako bi se zadovoljili najzahtevniji putnici i tu ne postoji kontrast, tvrde šefovi avio kompanija.

 

Zanimljivo je spomenuti da sve više tradicionalnih avio kompanija tvrde, da im baš sa istoka dolazi najveća konkurencija, a ne od low cost avio kompanija kao što su Wizz Air, RyanAir ili EasyJet.

 

Online rezervacije letova na playtravel.rs
ili telefonom na 011.305.93.14
Rent-a-Car Online rezervacije

Rezervišite avio kartu:

1 Putnik
  • 00 Odraslih
  • 00 Dece
  • 00 Beba
Pošalji Svoj Komentar

Vaš Komentar ili Pitanje

Komentari Putnika

0 Komentara
Vaše ime
Vaš Email
Naslov komentara
Vaš komentar