Avio kompanije i aerodromi pomažu žrtvama poplava

Pomoć u vanrednoj situaciji: Aerodromi i avio kompanije u Srbiji

 

Katastrofalna poplava koja je zahvatila Srbiju srećom, izostavila je aerodrome u Beogradu i Nišu, avio saobraćaj se odvija bez zastoja, a oni imaju važnu ulogu u ovim teškim trenutcima za našu zemlju.

Aerodrom Nikola Tesla u Beogradu

 

Preko aerodroma “Nikola Tesla” u Beogradu stigao je do sad veliki broj spasioca i humanitarne pomoći, a ovaj tempo se ne smanjuje. Svakodnevno aerodromi u Beogradu i Nišu, kao i širom zemlje, beleže brojna poletanja aviona kao i helikoptera sa ciljem da se pomogne svim žrtvama poplavljenog područja.

 

Već smo pisali o nesebičnoj pomoći avio kompanija Air Serbia i Monenegro Airlines, a domaća avio kompanija je od tog teksta pa do danas donirala još veći broj sendviča, nekoliko hiljada litara sveže vode i sokova, kao i drugih neophodnih stvari. Na svojim redovnim linijama, preko ambasada Republike Srbije u inostranstvu kontinuirano i bez nadoknade donosi i drugu pomoć u našu zemlju, a biće otvoren i račun za novčane uplate.

 

Low cost avio kompanija Wizz Air pridružila se ovim avio kompanijama tako što je ponudila besplatne avio karte svim spasiocima i radnicima registrovanih humanitarnih organizacija iz Evrope koji žele da pomognu Srbiji ili Bosni i Hercegovini. Ove organizacije treba da se jave avio kompaniji Wizz Air oko dogovora o tačnim vremenima letova, a u ponudi su sve linije do Beograda i Tuzle.

 

I druge avio kompanije pokazale su razumevanje tako što su ukinuli svoja stroga pravila za sve putnike koji su iz poplavljenog područja. Već smo spomenuli potez avio kompanije Turkish Airlines koja je odlučila da izvrši potpuni povraćaj novca svim putnicima koji su zbog ove prirodne katastrofe morali da otkažu svoje letove. Ovakvu odluku ubrzo su donele i avio kompanije Air Serbia, Aeroflot, Air France, KLM, Alitalia, Austrian Airlines, Lufthansa, Swiss Air Lines International, Flydubai, LOT Polish Airlines, Qatar Airways i Montenegro Airlines.

 

Kontrola letenja Srbije i Crne Gore, SMATSA doo, poslala je novčanu pomoć u iznosu od deset miliona dinara, a osim toga izdvojila je i novčana sredstva za nabavku robe i materijala koji su prosleđeni prihvatnim centrima i svim žrtvama poplava. SMATSA je takođe stavila na raspolaganje svoje objekte i flotu od 22 aviona koji se koriste za prevoz ljudi i tereta. Ovi avioni mogu da sleću na manje piste, čime je obuhvaćeno više od 30 aerodroma u Srbiji.

 

Online rezervacije na playtravel.rs

ili telefonom na 011.305.93.14

Rent-a-Car Online rezervacije

Rezervišite avio kartu:

1 Putnik
  • 00 Odraslih
  • 00 Dece
  • 00 Beba
Pošalji Svoj Komentar

Vaš Komentar ili Pitanje

Komentari Putnika

0 Komentara
Vaše ime
Vaš Email
Naslov komentara
Vaš komentar