Play Friday Blog: Kada kupiti avio karte

Avio karte najjeftinije u januaru i septembru

Kada su sajtovi low cost avio kompanija najposećeniji? Ko kupuje avio karte preko interneta?

Konsultantska kuća Gemius je analizirala saobraćaj na sajtovima avio kompanija u tri države: Danskoj, Poljskoj i Turskoj.

Kupovina avio karata preko interneta

Veb stranice low cost avio kompanija, kako se ispostavlja, najviše posećuju turski internet surferi. Udeo onlajn publike koja ih je posećivala prošle godine iznosi 6 odsto, što je skoro duplo više od posećenosti koji je napravljen u Poljskoj (3,4 odsto). U Danskoj ove sajtove je posetilo 5,2 odsto internet populacije.

Najveći interes u januaru i septembru

Analiza je pokazala da su u Poljskoj i Danskoj sajtovi ovih avio kompanija najposećeniji u januaru, dok je decembar “mrtav” mesec. U Turskoj su, međutim navike elektronskih putnika drugačije. Potraga za jeftinim avio kartama je najveća u septembru, a u februaru broj posetilaca se drastično smanjuje.

Ko je najuporniji u lovu na rasprodaje avio karata?

Neverovatno je da čak 34 odsto internet korisnika u Danskoj koji posećuju sajtove avio kompanija ima preko 55 godina. U Poljskoj i Turskoj je prosek godina niži, te tako najviše ima onih između 25-34 godina.

Statistika Evropske asocijacije low cost avio kompanija, pokazuje da su u 2013. godini ove kompanije uslužile 216 miliona putnika i sprovele više od 4 i po hiljade letova. Prema izveštaju avio konsalting kompanije York Aviation, u 2010. godini low cost prevoznici su imali udeo od 38 odsto, od svih letova obavljenih te godine.

Kod nas kupovina avio karata preko interneta je trend koji polako postaje sve popularniji. Poverenje u internet raste, a ušteda vremena je velika prednost koju valja iskoristit. Surfujte, tražite i videćete da se upornost isplati!

Prikazani podaci su dobijeni iz internog projekta (gemiusAudience) koji sprovodi Gemius u preko 30 zemalja. Cilj istraživanja je da se otkriju broj i navike internet korisnika.

Online rezervacije na playtravel.rs

ili telefonom na 011.305.93.14

Rent-a-Car Online rezervacije

Tagovi


Rezervišite avio kartu:

1 Putnik
  • 00 Odraslih
  • 00 Dece
  • 00 Beba
Pošalji Svoj Komentar

Vaš Komentar ili Pitanje

Komentari Putnika

0 Komentara
Vaše ime
Vaš Email
Naslov komentara
Vaš komentar