Aerodrom Kraljevo – Otvaranje sredinom 2016. godine

Vlada Republike Srbije planira da uspostavi letove iz Kraljeva sredinom 2016. godine

Po navodima iz Vlade Republike Srbije i nadležnog ministarstva, prvi komercijalni letovi sa aerodroma Morava u Kraljevu mogu se očekivati sredinom naredne godine.

Aerodrom Kraljevo novi letovi

Aerodrom Morava u Kraljevu završen je 2012. godine i od tada je zatvoren, ali ovakva situacija po najnovijim obećanjima Vlade Republike Srbije ne bi trebalo da potraje još dugo.

Ministarka Zorana Mihajlović navela je da će se za aerodrom Kraljevo koristiti model sličan onome koji je upotrebljen za aerodrom Konstantin Veliki u Nišu i veruje da će to obezbediti uspeh i za aerodrom Morava.

Pošto je aerodrom pozicioniran između nekoliko industrijskih gradova, ona se nada da bi kompanije u blizini, poput proizvođača Fiat-Zastava mogle da vide korist od aerodroma, pa i da bi mogle da ga koriste svakodnevno za svoje potrebe. Takođe, kako oblast Raške ima istorijski značaj, aerodrom je značajan i za turizam.

Svojevremeno, u aprilu ove godine, iz državnog vrhu spomenuto je da su u toku pregovori sa jednom neimenovanom nemačkom avio kompanijom koja bi mogla da uspostavi letove Kraljevo – Frankfurt i Kraljevo – Istanbul. Iako i dalje nema više informacija, ministarka Mihajlović ističe da bi pripreme za prvi let trebale uskoro da počnu.

 

 

Rezervišite avio kartu:

1 Putnik
  • 00 Odraslih
  • 00 Dece
  • 00 Beba
Pošalji Svoj Komentar

Vaš Komentar ili Pitanje

Komentari Putnika

1 Komentar
  1. Lakse putovanje po Evropi i Sjedinjenim Americkim Drzavama iz Kraljeva.

    Esad Kamesnicanin
     odgovori
    07/02/2016

    Bile bi i jeftinije karte do velikih gradova po evropi i do Sjedinjenih Americkih Drzava sa Air Srbijom i Etihadom.
    Hvala vam puno,
    Ustedeli bi mnogo goriva iz Novoga Pazara,putnickim automobilom.

Vaše ime
Vaš Email
Naslov komentara
Vaš komentar