Aerodrom Nikola Tesla – 5.5 miliona putnika za 2015

Beogradski aerodrom Nikola Tesla nakon uspešnih rezultata ostvarenih u 2014. godini očekuje povećanje broja putnika i tokom naredne godine.

 

Procena je da će aerodrom Nikola Tesla tokom 2015. godine uslužiti između 5 i 5,5 miliona putnika, što je rast oko 10% u odnosu na vrlo uspešnu 2014. godinu.

 

 

aerodrom Nikola Tesla Beograd

 

Sa očekivanim rastom od 10 % aerodrom će biti suočen sa problemom infrastrukture, odnosno očekivani broj putnika će biti na gornjoj granici dostupnih kapaciteta. U skladu sa tim, uprava aerodroma je donela odluka o investiranju u proširenje infrastrukture. Po rečima izvršnog direktora tokom naredne dve godine očekuju se ozbiljni radovi na proširenju kapaciteta, posebnu na zgradi terminala 2, uz napomenu da je aerodrom u potpunosti spreman za održavanje dugolinijskih, long-haul, letova u 2015. godini.

 

Beogradski aerodrom je dobio dozvolu da nastavi sa trećom fazom plana o proširenju, koja se odnosi na rekonstrukciju i razvojni projekat vezan za kapije iz dela A, kao i završne radove na poboljšanju svih salona kako na odlascima tako i za vezane letove.

 

Za četvrtu, završnu fazu projekta, planirana je izgradnja novog sprata sa preko 4900 kvadratnih metara, iznad sadašnjeg terminala 2. Tokom ove faze planirana su i ulaganja u novu opremu, posebno za odmrzavanje aviona, autobusa i tehničku podršku. Dalja ulaganja će se prioritetno odnositi na sigurnosne procedure, pre svega zbog očekivanih direktnih letova do Amerike i Kanade.

 

Uz ulaganja na aerodromu Nikola Tesla, možemo uskoro očekivati i ulaganja od strane nacionalne agencije za kontolu leta, koja planira izgradnju novog kontrolnog tornja sa idejom da se beogradski aerodrom pozicionira na prvo mesto u regionu.

 

Uz trenutne faze ulaganja zanimljiva je i ponuda Vinci aerodroma koja se pojavila tokom prošle nedelje, a odnosi se na njihove planove o ulaganju ili preuzimanju delova beogradskog aerodroma. Ambicija kompanije koja se bavi konstukcijama i koncesijama je da budu strateški partneri na projektu u kome bi se spojili beogradski i drugi manji aerodromi u Srbiji, pod nazivom Srpski aeodrom. Vlada republike Srbije nedavno je prilagodila planove vezane za državnu firmu koja vodi aerodrom Nikola Tesla, da se preimenuje u Aerodromi Srbije, sa idejom da uz beogradski pod tom kompanijom budu i manji aerodromi širom Srbije. U septembru 2014. godini Vinci aerodromi su izgubili na tenderu raspisanom za akviziciju aerodroma u Ljubljani.

 

Online rezervacije na playtravel.rs

ili telefonom na 011.305.93.14

Rent-a-Car Online rezervacije

Rezervišite avio kartu:

1 Putnik
  • 00 Odraslih
  • 00 Dece
  • 00 Beba
Pošalji Svoj Komentar

Vaš Komentar ili Pitanje

Komentari Putnika

0 Komentara
Vaše ime
Vaš Email
Naslov komentara
Vaš komentar