Air Serbia: Upotreba mobilnih uređaja tokom leta

Da li će uskoro mobilni uređaji moći da se koriste na letovima avio kompanije Air Serbia?

 

Iako su mnoge avio kompanije dozvolile upotrebu pametnih uređaja tokom leta, čak uvele i wireless internet na svojim letovima, u avio kompaniji Air Serbia se ta odluka još uvek razmatra i trenutno putnicima još uvek nije dozvoljena upotreba mobilnih teleona kao ni upotreba interneta na letovima kompanije Air Serbia.

 

Upotreba mobilnih uredjaja tokom leta Air Serbia

 

Evropska agencija za bezbednost vazdušnog saobraćaja zauzela je stav da je upotreba pametnih telefona, laptopa i sličnih uređaja tokom leta bezbedna, odnosno da ne ugrožava bezbednost leta ni u jednoj fazi ali je svakoj avio kompaniji prepušteno da formira svoja pravila na osnovu bezbednostne procene. Na letovima svih avio kompanija kabinsko osoblje će zamoliti putnike da ne koriste uređaje dok avion taksira po pisti i prilikom poletanja, iako je teoretski i to sada dozvoljeno. Preporuka EASA odnosi se samo na letove evropskih kompanija, dok će u SAD i Australiji putnici morati da uključe avionski režim rada mobilnih uredaja.

 

Obzirom na nedavnu odluku kompanije Etihad Airways da dozvoli upotrebu pametnih uređaja tokom leta, očekuje se uskoro i promena politike u avio kompaniji Air Serbia. “Postoje mnogobrojni uslovi koji moraju da se ispune, a potrebno je i odobrenje direkcije civilnog vazduhoplovstva. Moramo da promenimo interne procedure i da izvršimo tehničke modifikacije na avionima”, izjava je zvaničnika Air Serbia.

 

Uz bezbednosne procene prilikom donošenja odluke o upotrebi mobilnih telefona i interneta tokom leta, avio kompanije bi trebale da uzmu u obzir i stavove i želje putnika. British Airways vec ima let od Londona do Njujorka na kom je putnicima dozvoljeno da koriste wifi i da šalju poruke međutim pozivi nisu omogućeni, jer su sve dosadašnje ankete pokazale da se većina putnika užasava ideje da ljudi oko njih razgovaraju dok traje let.

 

Uz odluku o mogućnosti korišćenja mobilnih telefona i interneta tokom leta, avio kompanijama ostaje i odluka o tome da li će usluga biti besplatna ili će se naplaćivati dodatno.

 

Online rezervacije letova avio kompanije Air Serbia

Rezervišite odmah avio karte kompanije Air Serbia online ili pozovite naš kontakt centar +381 65 872 83 50

Rezervišite avio kartu:

1 Putnik
  • 00 Odraslih
  • 00 Dece
  • 00 Beba
Pošalji Svoj Komentar

Vaš Komentar ili Pitanje

Komentari Putnika

0 Komentara
Vaše ime
Vaš Email
Naslov komentara
Vaš komentar