Crna Gora, Namibija i Litvanija – top 3 destinacije za 2015. godinu

Renomirani časopis Forbs objavio je listu najpoželjnijih destinacija za 2015. godinu i upravo se Crna Gora našla među prve tri top destinacije.

Lista je objavljena uz poseban naglasak na to da se putovanja vraćaju na velika vrata, sa novim rekordnim brojem turista tokom 2014, godine koji je dostigao cifru od 1,1 milijardu putnika širom sveta.

Kotor Crna Gora

Sa neverovatnom ponudom letova tradicionalnih i low cost avio kompanija svet je postao lakši za istraživanje. Deluje kao da bi se i svet “smanjio”, ali se liste novih destinacija za ljubitelje putovanja konstantno proširuju.

Na novoj listi top 3 destinacije su Crna Gora, Namibija i Litvanija. Svaka neobična na svoj način i svaka za preporuku, ali mi ćemo se osvrnuti posebno na našeg suseda – Crnu Goru.

Iako je Crna Gora kao destinacija već dugi niz godina u senci Hrvatske, sigurni smo da će se to u narednom periodu dosta promeniti zbog otvaranja tržišta za nove avio kompanije – pre svega kompanija low cost tipa koje će Crnu Goru približiti mnogo većem broju turista.

Prirodni resursi koji mogu Crnu Goru pozicionirati visoko među destinacijama za luksuzni turizam, kao što su idilična morska obala, rečni kanjoni, glečerska jezera i baština pod zaštitom UNESCO-a. Pored toga, ulaganje u marketing i infrastrukturu su prava kombinacija za razvoj nove još neistražene destinacije.

Sveti Stefan Crna Gora

Uz dva aerodroma, Podgorica i Tivat, turistima je vrlo lako da obiđu zemlju, od mora pa do nacionalnog parka Durmitor.

Mađarska low cost avio kompanija, Wizz Air, pokazala je interesovanje u dalje širenje tržista sa idejom o uspostavljanju letova do aerodroma u Podgorici sa nekoliko evropskih destinacija, pre svega iz Nemačke i Poljske. Dolazak avio kompanije Wizz Air na tržište Crne Gore bi svakako značio povećanje broja putnika i bolje pozicioniranje na turističom tržištu.

Trenutno najveći broj letova ka aerodromu Podgorica i Tivat obavljaju dve avio kompanije: Montenegro Airlines i Air Serbia. Uz avio kompanije Air Serbia i Montenegro Airlines redovne letove ka Podgorici imaju i Adria Airways, Alitalia, Turkish Airlines, Austrian i low cost avio kompanija Ryanair.

Online rezervacije na playtravel.rs

ili telefonom na 011.305.93.14

Rent-a-Car Online rezervacije

Rezervišite avio kartu:

1 Putnik
  • 00 Odraslih
  • 00 Dece
  • 00 Beba
Pošalji Svoj Komentar

Vaš Komentar ili Pitanje

Komentari Putnika

0 Komentara
Vaše ime
Vaš Email
Naslov komentara
Vaš komentar