Friday Blog – Najlepša mesta za putovanje u proleće!

Proleće nam zvanično stiže u sredu! :D

Iako je vreme za putovanje bilo kada, neki gradovi imaju upečatljiv šmek kada drveće počne da cveta i ljudi konačno izmile iz kuća. Jedan takav grad je Beograd, ali danas ćemo o prolećnim mestima Evrope i sveta.

Finska

Verujemo da volite Deda Mraza, ali ako se odlučite na izlet do Finske – izbegavajte Laponiju. Pričekajte ipak leto… Jug Finske mnogo je topliji, a nudi i lepše prirodne prizore. Helsinki, o kome smo vam skoro pisali, definitivno je grad koji morate posetiti, a isplati se videti i Turku.

Friday Blog - Najlepša mesta za putovanje u proleće!

Pariz

Bilo bi pogrešno reći da se grad svetlosti isplati posetiti samo u proleće, kad je on dovoljno poseban i primamljiv da biste i ostali u njemu. Ipak, u proleće je grad najlepši, a beskrajna dvorišta i vrtovi u cvatu neće vas ostaviti ravnodušnim. Jedno od takvih mesta je nezaobilazni Luksemburški park.

Friday Blog - Najlepša mesta za putovanje u proleće!

Amsterdam

Grad je pun znamenitosti, a vreme u maju je sunčano i idealno za oblizak. Šetnja, tura brodom kroz kanale, vožnja bajsa, kafa, pivo, začinjeni mafini, lale… Svejedno šta ćete raditi sve je tako “amsterdamski”, a posetite i renovirani muzej Van Goga.

Friday Blog - Najlepša mesta za putovanje u proleće!

Toskana

Kolevka italijanske renesanse, regija koja je svetu podarila Mikelanđela, Leonarda, Botičellija, Bruneleskija i mnoge druge ljude koje su unapredili svet. Firenca i Siena su dva dragulja, a mnogobrojne vinske ture van gradova i uživanje u Chiantiju, oduševiće svakog ko se tamo zaputi. Takođe, Firenca je sa svojim muzejima i grad za one željne umetnosti. 

Friday Blog - Najlepša mesta za putovanje u proleće!

Sevilja

Ovde se ne radi samo o borbi bikova, flamenku i pomorandžama. Atmosferski grad Andaluzije, opkoljen rekom Guadalkivir je i mesto od velikog istorijskog značaja. U njoj je najstarija evropska kraljevska palata, Alcazar, kao i najveća gotička katedrala na svetu. U aprilu, od 12. do 17., se održava seviljska Feria, prolećni vašar koji će vas oduševiti svojom energijom.

Friday Blog - Najlepša mesta za putovanje u proleće!

Viktorijini vodopadi, Zambija/Zimbabve

Idemo nešto malo dalje od Evrope, jer ovi najveći svetski vodopadi nalaze se u sedam prirodnih svetskih čuda, a smestili su se na granici Zimbabvea i Zambije. Odlično su mesto za prolećno putovanje s obzirom da sezona kiša prestaje u aprilu.

Friday Blog - Najlepša mesta za putovanje u proleće!

Južno ostrvo, Novi Zeland

Nalazi se na južnoj hemisferi, što znači da je proleće od septembra do novembra (malo smo okasnili, ali za ovo putovanje vam je potrebna detaljna organzacija). Iako je ono 30% veće od severnog ostrva, naseljava ga tek 25% stanovništva. Iz tog razloga, ovde turizam cveta, a ostrvo nudi razne kampove, planinarenje, plivanje, ronjenje….

Friday Blog - Najlepša mesta za putovanje u proleće!

Možda nismo laste, ali ionako je bolje da letite preko nas do ovih opčinjavjućih gradova! :)

Rezervišite avio kartu:

1 Putnik
  • 00 Odraslih
  • 00 Dece
  • 00 Beba
Pošalji Svoj Komentar

Vaš Komentar ili Pitanje

Komentari Putnika

0 Komentara
Vaše ime
Vaš Email
Naslov komentara
Vaš komentar