Friday Blog: Najskuplji, najjeftiniji i najbolji gradovi za život!

Ako ste nekad poželeli da se preselite u neki drugi grad u svetu, možda vam malo pripomognemo u odluci koja će biti sledeća viza u vašem pasošu.

Prema istraživanju kompanije EIU, Singapur je zadržao poziciju najskupljeg grada na svetu, a kao i na prošlogodišnjoj listi slede ga Pariz, Oslo, Cirih i Sidnej.

Studija je obuhvatila 133 grada širom sveta, kao grad za primer uzet je Njujork, dok su poređenja troškova vršena na osnovu 160 usluga i proizvoda, uključujući hranu, odeću i režije.

Singapur avio karte

U oblasti životnih namirnica Singapur je 11 odsto skuplji od Njujorka, a zajedno sa Seulom je najskuplje mesto za kupovinu odeće na svetu, uz cene koje su 50 odsto više nego u Velikoj jabuci.

Singapur ima i visoke cene automobila, a troškovi prevoza su skoro tri puta veći nego u Njujorku.

EIU je objavio podatke i o najeftinijim gradovima na svetu, pri čemu se na prvom mestu našao Karači (Pakistan), zatim indijski grad Bangalor, venecuelanska prestonica Karakas i indijski gradovi Mumbaj i Čenaj.

Najpogodniji za svakodnevnicu

Beč već godinama unazad osvaja prvo mesto na listi gradova najpogodnijih za život.

Hoteli Bec

Ovog puta slede ga Cirih, Okland, Minhen, Vankuver, Dizeldorf, Frankfurt, Ženeva, Kopenhagen i Sidnej.

Gradovi su ocenjivani u 10 kategorija među kojima su bile i one u vezi sa zdravstvom, javnim prevozom, zagađenošću i slično.

Beograd je 141.na toj listi, dok je od gradova iz regiona najbolje plasiran Zagreb – 97., Skoplje je zauzelo 159., Sarajevo 161., a Ljubljana i Budimpešta 75. poziciju.

Zagreb avio karte

Veliko iznenađenje su London i Njujork, koji su zauzeli tek 40. i 44. mesto, a najgori gradovi za život su, između ostalih, Damask, Kinšasa, Brazavil, Port oPrens i Bagdad.

Na vreme rezervišite avio kartu i javite nam da li smo bilu pravu. :)

Online rezervacije na playtravel.rs

ili telefonom na 011.305.93.14

Rent-a-Car Online rezervacije

Rezervišite avio kartu:

1 Putnik
  • 00 Odraslih
  • 00 Dece
  • 00 Beba
Pošalji Svoj Komentar

Vaš Komentar ili Pitanje

Komentari Putnika

0 Komentara
Vaše ime
Vaš Email
Naslov komentara
Vaš komentar