Friday Blog – Predstavljamo Vam 3 precenjene turističke destinacije

Koja destinacija nije ispunila Vaša očekivanja?

Mnoge destinacije prate neverovatna reputacija i nalaze se visoko na svim top listama, ali da li one odgovaraju Vašim preferencijama? Razmislite da li će sledeća destinacija sa Vaše liste odgovarati baš Vama pre nego što kupite avio kartu.

Postoje mnoga mesta koja “uživo” izgledaju lepše nego na razglednicama i uspevaju da prevaziđu sva Vaša očekivanja. Kao Santorini naprimer. Međutim, postoje i mnoga mesta gde se reputacija i stvarnost ne slože. Sigurni smo da ste željno iščekivali neko putovanja, a kad ste stigli na odrednicu upitali ste se: Čekaj, šta?

Predstavljamo Vam 3 precenjene turističke destinacije

Nezavisno da li ste destinaciju odabrali sa neke must-see liste na blogovima o putovanjima ili ste čuli od prijatelja, rođaka, kolega da je neka destinacija nešto što obavezno morate posetiti, vrlo je lako zaplesti se u turističku zamku.

Pre izbora destinacije za sledeće putovanje bitno je da pre svega pođete od svojih preferencija. Ukusi i navike se razlikuju, pa su utisci sa destinacija vrlo lični i raznoliki.

Naši saradnici Vam prenose svoja najveća razočarenja destinacijama koje nisu ispunile njihova očekivanja. Možda Vam neke informacije pomognu u Vašem izboru.

1. Kankun

Predstavljamo Vam 3 precenjene turističke destinacije

Kankun odaje utisak kao da ćete tu naći prelepe plaže, povoljan smeštaj i danonoćne žurke. Ono što Vas uistinu čeka je prevelika gužva, buka i neurednost. Iako se ova destinacija nalazi u Meksiku neće imati ni priliku da vežbate Vaš španski. Moj utisak je da Kankun danas čini samo more i mnogobrojni Amerikanci, pa se postavlja pitanje da li je vredno pređenog puta i uloženog novca. Sledećeg puta ću birati Oaxaca gde je meksička kultura izraženija i sija mnogo svetlije.

2. Atlantis The Palm, Dubai

Predstavljamo Vam 3 precenjene turističke destinacije

Malo se ustručavamo da iznesemo činjenice, jer verujem da će zagovornici odmah da krenu u odbranu. Iskreno, postoje i razlozi za odbranu, zavisno od dela u kome boravite i kako planirate posetu, ali Vam moram reći da je moje mišljenje da je Atlantis precenjen. Hotelskim objektima se ne može puno zameriti ali utisak gužve i protoka gostiju je sličan onom na železničkim stanicama. Za ležaljku je neophodno da ustanete u pet sati ujutro. Mnoge usluge koje su Vam ponuđene u paketu nećete moći da iskoristite jer izgleda kao da ih gosti zakazuju godinu dana unapred :), pre nego što i bukiraju sobu. A vrhunski restorani sa čuvenim kuvarima su odmah uz kazino, pa ni to nismo iskoristili jer nam se nije dopala atmosfera. 

3. Las Vegas

Predstavljamo Vam 3 precenjene turističke destinacije

Verujem de je odmor ono sto mi sami od njega napravimo, i nisam za sad putovao negde, a da se nisam dobro proveo. Ali ako neka destinacija nosi sa sobom puno hvalospeva, a nije na mojoj listi destinacija na koje želim ponovo da se vratim onda je to sigurno Las Vegas. Jasno je zašto ova destinacija privlači sve: svetski nivo restorana, glamur kazina i klubovi koji rade do doručka, ali jedina stvar koja se meni dopala su nastupi. Sve ostalo može da se nađe na mnogo lepšim destinacijama. Celodnevne zabave na bazenima uz poznate DJ-eve su svakako zabavne tinejdžerima ili su super za momačke i devojačke večeri, ali ja nisam tip osobe koja je zainteresovana samo za poker i klubing. Tri posete Gradu Greha su sasvim dovoljne za ovakvu ocenu i isti mi je provod bio kad sam imao 13 godina i danas sa 41.

Online rezervacije na playtravel.rs

ili telefonom na 011.305.93.14

Rezervišite avio kartu:

1 Putnik
  • 00 Odraslih
  • 00 Dece
  • 00 Beba
Pošalji Svoj Komentar

Vaš Komentar ili Pitanje

Komentari Putnika

0 Komentara
Vaše ime
Vaš Email
Naslov komentara
Vaš komentar