Friday Blog – Neka Vaše fotografije sa odmora izgledaju kao sa naslovne strane magazina

Znamo da putujete sa stilom zato sa Vama delimo trikove za savršene fotografije

Leto je u punom jeku. Putujete širom sveta na Vaše dugo željene letnje odmore. I slikate se više nego obično. I fotografije sa Vašeg letovanja objavljujete na društvenim mrežama u većem broju nego uobičajeno.

Svi volimo more i svi volimo te lepe, sveže fotografije. Uz Vaše pametne telefone lako možete imati fotografije na kojima će Vam svi zavideti. Uz male trikove i oštro oko pravite fotografije kao profesionalci.

Prvi utisak je jako vazan

Pre nego počnete sa slikanjem imajte na umu veličinu i kompoziciju slike. Iako Vam Instagram sada daje mogućnost objavljivanja fotografija u punoj dimenziji i dalje seče sliku u pravougaonik, što moze dovesti do gubitka celokupne slike. Kako biste imali što više folovera slike Vam moraju izgledati jasno na prvi pogled.

Horizontalna ili vertikalna fotografija – večito pitanje

Odgovor je jednostavan, probajte obe opcije i svakako ćete dobiti dve različite perspektive. Promena ugla fotografisanja pomoći će Vam da vidite stvari drugačije i dati nove ideje za Insta i Face objave.

Friday Blog - Neka Vaše fotografije sa odmora izgledaju kao sa naslovne strane magazina

#nofilter – posle ovog heštega ni slučajno nemojte koristiti filter

Filteri mogu da vam budu i loši prijatelji, fotografija kroz loše izabran filter može biti degradirana, iako je bila visokog kvaliteta. Vodite računa i pri uređivanju fotografija koristeći različite alate kako biste izbegli efekat izveštačene slike. Ukoliko baš volite da se igrate fotografa onda slike uređujte pomoću Lightroom-a a ne u okviru Instagram aplikacije. Bitno je izgraditi svoj stil, a to nećete postići jednim klikom na predloženi filter.

Izađite iz zone komfora

Za odličnu fotografiju esencijalno je da eksperimentišete. Namenski zamaglite određene segmente, igrajte se sa siluetama i probajte nove uglove. Kreativnost i originalnost su esencijalni, ukoliko stvari vidite drugačije, drugačije ćete ih i zabeležiti na fotografiji.

Friday Blog - Neka Vaše fotografije sa odmora izgledaju kao sa naslovne strane magazina

Nađite svoj fokus

Obezbedite gledaocu jasnu sliku. Čak iako je mrak nađite svetlu tačku koja će biti centar fokusa. Izoštrite deo fotografije, zamaglite pozadinu, stvar nije izbora i u krajnjem slučaju umetničke slobode, bitno je samo da slika bude jasna.

I bi svetlost

Osvetljenje igra jako veliku ulogu u fotografiji. Blic može previše osvetliti neke delove fotografije pa je možda bolji savet da koristite prirodno osvetljenje. Kad je osvetljenje blaže fotografije su bolje, pa hvatajte izlazak i zalazak sunca, maglovito jutro, po koji oblak i kišni dan. Jedini savet za one koji vole da slikaju noću da je potrebno puno vežbe kako bi se osecaj stekao.

Što više to bolje

Jedini način da se usavršite jeste da vežbate. Stoga slikajte što češće, iz što više uglova. Neće svaki pokušaj biti savršen ali jedan od nekoliko sigurno hoće. A lajkovi će pratiti Vaš trud.

Friday Blog - Neka Vaše fotografije sa odmora izgledaju kao sa naslovne strane magazina

I napred i nazad

Igrajući se sa dubinom i širinom slike doćićete do savršene proporcije. Naprimer, kada želite da slikate veliki prizor možda je najbolje da ubacite i osobu ispred jer ćete tako pokazati veličinu pejzaža.

Izaberite pravi alat

Naša preporuka je da uvek koristite kameru svog pametnog telefona, ne onu u okviru aplikacije, jer je sigurno da ćete tako imati bolju i jasniju fotografiju.

Friday Blog - Neka Vaše fotografije sa odmora izgledaju kao sa naslovne strane magazina

Ostanite dosledni

Kreirajte svoj stil, a za to je neophodna doslednost. Pričajte svoju priču fotografijama. I uvek se zabavljajte.

Probajte neki od trikova i pošaljite nam svoje profi :) fotografije.

Rezervišite avio kartu:

1 Putnik
  • 00 Odraslih
  • 00 Dece
  • 00 Beba
Pošalji Svoj Komentar

Vaš Komentar ili Pitanje

Komentari Putnika

0 Komentara
Vaše ime
Vaš Email
Naslov komentara
Vaš komentar