Aerodrom Morava – Turska ulaže u završetak rekonstrukcije aerodroma

Da li će aerodrom Morava uskoro dobiti prve letove?

Turska je potvrdila da želi da uloži dodatnih deset miliona evra za završetak rekonstukcije civilno-vojnog aerodroma Morava kod Kraljeva.

Aerodrom Morava bi ovom investicijom mogao da bude završen i pušen u rad. Podsetimo, zgrada glavnog terminala rekonstruisana je pre pet godina i od tad nije u upotrebi jer pistu aerodroma mogu da koriste samo najmanji avioni. I tada je Turska donirala novac za radove, a dodatnom investicijom, pista bi bila rekonstruisana i proširena. Time bi se stvorili uslovi za avio saobraćaj i dolazak avio kompanija.

Turski predsednik Erdogan naveo je da bi Istanbul trebalo da bude prva destinacija ka kojoj bi bili uspostavljen letovi sa aerodroma Morava. Ova linija bi mogla da bude opravdana jer su Raška, Kraljevo i njihovo okruženje zanimljivi turskim turistima, koji bi u budućnosti koristili ovaj aerodrom umesto aerodroma u Prištini. Linija Kraljevo – Istanbul bi takođe imala i ekonomski karakter, zbog ulaganja Turske u lokalnu privredu.

Po ranijim navodima, za letove sa aerodroma Morava zainteresovana je avio kompanija Wizz Air, ali i jedna neimenovana nemačka kompanija.

 

Rezervišite avio kartu:

1 Putnik
  • 00 Odraslih
  • 00 Dece
  • 00 Beba
Pošalji Svoj Komentar

Vaš Komentar ili Pitanje

Komentari Putnika

0 Komentara
Vaše ime
Vaš Email
Naslov komentara
Vaš komentar