Air Serbia pokreće 12 linija od javnog značaja iz Niša

Uz nove letove iz Niša, Air Serbia će ove godine uvesti ukupno 21 novu liniju iz Srbije!

Međunarodni tender za izbor avio kompanije koja će leteti na 12 linija od javnog interesa je završen, a avio kompanija Air Serbia je jedina koja je imala ispravnu ponudu.

Narednih dana se očekuje da će predstavnici srpske avio kompanije i ministarstva potpisati ugovor, nakon čega će Air Serbia prebaciti jedan avion na aerodrom ,,Konstantin Veliki” u Nišu. Nova letelica bi trebala da leti iz Niša za NirnbergFrankfurtRimHanoverLjubljanuSalcburgBolonjuBudimpeštuGeteborgFridrihshafen, Karlrue i Tivat.

Avio kompanija Air Serbia će za pokretanje ovih linija dobiti subvenciju u iznosu od 5 miliona evra godišnje tokom perioda od pet godina, o čemu možete da pročitate više na ovom linku.

Srpska nacionalna avio kompanija će pokrenuti letove ka navedenim destinacijama od jula 16. jula 2019. godine, a na svim linijama će leteti dva puta nedeljno, osim na sezonskoj liniji ka Tivtu ka kojem je planirano da leti tri puta nedeljeno. Cene povratnih avio karata možete da pogledate ovde.

Ministarstvo građevinarstva,saobraćaja i infrastrukture je navelo da je avio kompanija Air Serbia jedina dostavila ispravnu ponudu, pa je bila jedini ponuđač za uspostavljenje letova ka destinacijama od javnog značaja, iako se u prethodnom periodu navodilo i da su neke druge avio kompanije bile zainteresovane. Stručnjaci ocenjuju i da je namera Vlade Republike Srbije bila da privuče low cost avio kompaniju Wizz Air zbog toga što neke od linija povezuju Niš sa velikim bazama mađarske avio kompanije, gde je najupečatljivija svakako Budimpešta.

Nove linije doneće veliki rast za aerodrom u Nišu, ali će vratiti i avio kompaniju Air Serbia na neke od aerodroma ka kojim nije letetala više godina. Srpska avio kompanija planira da uvede ukupno 21 novu liniju ove godine.

autor: Playtravel

8. maj 2019.

Online rezervacije letova avio kompanije Air Serbia

Rezervišite odmah avio karte kompanije Air Serbia online ili pozovite naš kontakt centar +381 65 872 83 50

Rezervišite avio kartu:

1 Putnik
 • 00 Odraslih
 • 00 Dece
 • 00 Beba
Pošalji Svoj Komentar

Vaš Komentar ili Pitanje

Komentari Putnika

1 Komentar
 1. airsrbija

  Monika
   odgovori
  08/05/2019

  Lepo je nas avion da leti iz NISA GÖTEBORG vi ste preskupi ipak bolje wizz ili RYANAIR

Vaše ime
Vaš Email
Naslov komentara
Vaš komentar