Air Serbia – U planu redovna direktna linija za Kinu

Veliki planovi za budućnost: avio kompanija Air Serbia će povezati Beograd sa kineskom destinacijom

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je mogućnost da avio kompanija Air Serbia uskoro pokrene redovnu putničku liniju za Kinu.

On nije objasnio ka kom kineskom gradu bi poleteli avioni srpske avio kompanije iz Beograda, ali je napomenuo da bi sigurno bilo dosta zainteresovanih za ovu liniju, jer je Srbija popularna destinacija kod kineskih putnika. Kako je Predsednik Srbije objasnio, tokom prošle godine kineski turisti su ostvarili 269 hiljada noćenja, a uz dobar plan i direktnu avionsku liniju njihov broj bi mogao postepeno da dostigne i cifru od 5 miliona.

Već duže vreme se pominje direktna linija Beograd Šangaj, koja se spominje ka 11. najtraženija linija bez direktnih letova ili sedma u Evropi. Pojedini predstavnici Vlade Republike Srbije su takođe navodili i direktne letove za Peking.

Avio kompanija Hainan Airlines je letela na liniji Beograd – Prag – Peking, ali je nju obustavila 2018. godine usled slabog interesovanja.

Avio kompanija Air Serbia je od 21. marta do danas obavila 30 letova ka kineskim destinacijama na kojim je prenosila medicinsku opremu.

autor: Playtravel

6. maj 2020.

Online rezervacije letova avio kompanije Air Serbia

Rezervišite odmah avio karte kompanije Air Serbia online ili pozovite naš kontakt centar +381 65 872 83 50

Rezervišite avio kartu:

1 Putnik
  • 00 Odraslih
  • 00 Dece
  • 00 Beba
Pošalji Svoj Komentar

Vaš Komentar ili Pitanje

Komentari Putnika

0 Komentara
Vaše ime
Vaš Email
Naslov komentara
Vaš komentar