Pod kojim uslovima građani Srbije mogu da putuju u države regiona?

Koje države regiona srpski državljani mogu da posete?

Epidemiološka situacija u svetu zatvorila je granice mnogih država, dok su druge uvele specijalne uslove za ulazak, a slična je situacija i u našem okruženju. Pod kojim uslovima građani Srbije mogu da putuju u države regiona?

Bugarska

Za putnike iz Srbije Bugarska je nedavno otvorila vrata i oni mogu da uđu u ovu državu bez negativnog PCR testa, bez obzira na to da li dolaze iz Srbije ili neko od država članica Evropske Unije ili Šengena.

Bosna i Hercegovina

Državljani Srbije mogu bez ograničenja da putuju u Bosnu i Hercegovinu ili da tranzitiraju ka krajnjoj destinaciji.

Koje države regiona srpski državljani mogu da posete Albanija

Albanija

Kao i u slučaju Bosne i Hercegovine, i u Albaniju srpski državljani mogu da putuju bez ograničenja ili da tranzitiraju ka krajnjoj destinaciji. Albanija je iz ovog razloga postala jedna od najomiljenijih destinacija za letovanje ove godine.

Crna Gora

Crna Gora je omogućila srpskim državljanima da uđu u ovu zemlju uz negativan PCR test (ne stariji od 72 časa) ili ukoliko imaju pozitivan rezultat serološkog testa – antitela klase IgG (ne stariji od 30 dana) ili negativan rezultat serološkog testa na antitela klase igM, ELISA (ne stariji od 72 sata). Putnicima koji posećuju Crnu Goru neće biti dozvoljen ulazak ukoliko su prethodno bili u nekoj od država iz kojih nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru.

Države u regionu koje ne dozvoljavaju ulazak turistima iz Srbije su Grčka, Rumunija, Slovenija, Austrija, Hrvatska i Italija. Ove države su članice EU gde je i dalje na snazi odluka da „vrata budu zatvorena” za putnike iz Srbije koji planiraju da putuju turistički, a ulazak je moguć samo osobama koje imaju regulisan boravak u nekoj zemlji.

Osim u navedene zemlje regiona, državljani Srbije mogu da putuju i u ovih 18 država sveta bez ikakvih ograničenja (Turska se izdvaja kao najzanimljivija za naše turiste), dok je Egipat od 1. septembra doneo odluku da zahteva od putnika negativan PCR test.

Navedene informacije su tačne u vreme objavljivanja. Putnici se mole da se pre putovanja raspitaju u ambasadi države o uslovima ulaska u zemlju.

autor: Playtravel

Rezervišite avio kartu:

1 Putnik
  • 00 Odraslih
  • 00 Dece
  • 00 Beba
Pošalji Svoj Komentar

Vaš Komentar ili Pitanje

Komentari Putnika

0 Komentara
Vaše ime
Vaš Email
Naslov komentara
Vaš komentar