Ryanair – Uskoro povećanje broja letova i linija iz Srbije

Da li će Ryanair uskoro pokrenuti linije iz Beograda?

Low cost avio kompanija Ryanair nedavno je vodila pregovore sa predstavnicima Vlade Republike Srbije o širenju svog prisustva u državi.

Premijerka Srbije, Ana Brnabić, potvrdila je da je nedavno razgovorala sa popularnom irskom low cost avio kompanijom. Kako je ona navela, Ryanair je dao predloge o unapređenju saradnje koji bi omogućili širenje prisustva ove avio kompanije u Srbiji. Premijerka Srbije je naglasila da će država ozbiljno razmotriti predloge, ali da takođe želi i da podrži nacionalnu avio kompaniju Air Serbia.

Prethodno je ministarka građevinarstva, trasporta i infrastrukture, Zorana Mihajlović, spomenula kako će kompanije VINCI privući nove low cost avio kompanije na aerodrom ,,Nikola Tesla” u Beogradu. Koncesionar VINCI bi trebalo da preuzme kontrolu nad beogradskim aerodromom krajem septembra.

Za sad nije poznato šta je bila tema razgovora na održanom sastanku, ali stručnjaci smatraju da je avio kompanija Ryanair najverovatnije zainteresovana da uvede linije iz Beograda ili da proširi svoje prisustvo u Nišu. Ipak, Ryanair nije zainteresovan da otvori svoju bazu na niškom aerodromu, bili su izričiti nedavno predstavnici avio kompanije.

Low cost avio kompanija Ryanair je pokrenula prve letove iz Srbije tokom 2016. godine, kada je uspostavila letove sa aerodroma ,,Konstantin Veliki” u Nišu. Ona sada obavlja pet linija i to do Bratislave, Berlina, Diseldorfa, Milana i Stokholma. Ryanair je trenutno druga najpopularnija low cost avio kompanija koja obavlja letove iz Srbije, a po uspešnosti se nalazi odmah iza avio kompanije Wizz Air, a ispred avio kompanije FlyDubai.

autor: Playtravel

9. jul 2018.

Online rezervacije letova avio kompanije Ryanair

Rezervišite odmah avio karte kompanije Ryanair online ili pozovite naš kontakt centar +381 65 872 83 50

Rezervišite avio kartu:

1 Putnik
  • 01 Odraslih
  • 00 Dece
Pošalji Svoj Komentar

Vaš Komentar ili Pitanje

Komentari Putnika

0 Komentara
Vaše ime
Vaš Email
Naslov komentara
Vaš komentar