Wizz Air obara sve rekorde u Makedoniji!

Najpopularnija avio kompanija u Makedoniji zabeležila novi rast: tokom 2019. nove linije!

Low cost avio kompanija Wizz Air objavila je da je tokom prošle godine uslužila više od 1,4 miliona putnika na letovima ka i iz Skoplja i Ohrida.

Wizz Air je učvrstio svoju poziciju najuspešnije avio kompanije u Makedoniji sa udelom od 62% celokupnog tržišta, uz rast broja putnika od 14,4% u odnosu na 2017. godinu. Zanimljivo zvuči i podatak da je čak 85% putnika biralo Wizz Air kad god su putovali nekom low cost avio kompanijom iz i ka Makedoniji tokom 2018.

Rezultat deluje još impresivnije kada se uzme u obzir da je ova avio kompanija pokrenula samo jednu novu liniju prošle godine, i to u novembru između Ohrida i Beča. Umesto novih linija, Wizz Air je odlučio da poveća kapacitet na postojećim linijama zamenivši dva od četiri Airbus A320 aviona sa A321 modelima koji mogu da prevezu više putnika.

Kao što smo nedavno pisali, mađarska low cost avio kompanija namerava da poveća svoje prisustvo i tokom 2019. godine, pa je objavila svoje planove da uvede čak osam novih linija sa oba makedonska aerodroma – detaljnije o tome možete da pročitate ovde.

Putnici koji putuju iz Skoplja i Ohrida u najvećem broju slučajeva biraju low cost avio kompanije, po čemu Makedonija nadmašuje druge evropske države kao što su Slovačka, Mađarska, Rumunija i Litvanija.

Wizz Air je počeo da obavlja letove iz Makedonije tokom 2011. godine i od tad je prevezao više od 5,5 miliona putnika na linijama ka i iz ove države.

Avio karte za letove avio kompanije Wizz Air možete da kupite online putem našeg sajta playtravel.rs, a ukoliko Vam je potrebna pomoć pozovite naš kontakt centar.

autor: Playtravel

17. januar 2019.

Online rezervacije letova avio kompanije Wizz Air

Rezervišite odmah avio karte kompanije Wizz Air online ili pozovite naš kontakt centar +381 65 872 83 50

Rezervišite avio kartu:

1 Putnik
  • 01 Odraslih
  • 00 Dece
Pošalji Svoj Komentar

Vaš Komentar ili Pitanje

Komentari Putnika

0 Komentara
Vaše ime
Vaš Email
Naslov komentara
Vaš komentar