EasyJet Beograd Milano

Podnet zahtev avio kompanije Easyjet za liniju Milano-Beograd

Britanska niskotarifna avio kompanija je podnela zahtev za saobraćanje četiri puta nedeljno na liniji Milano (Malpensa) Beograd (aerodrom ”Nikola Tesla”). Planirano je da letovi počnu u špicu letnje sezone.

EasyJet

Avio kompanija već duže vreme priprema liniju Milano – Beograd, ali ne želi da komentariše ove informacije, obzirom da još uvek čeka konačan odgovor Direktorata civilnog vazduhoplavstva i saglasnost Ministarstva saobraćaja Republike Srbije.

 

Imajući u vidu da Srbija primenjuje sporazum o otvorenom nebu u okviru Zajedničkog evropskog vazduhoplovnog područja ne bi trebalo da bude prepreka za izdavanje dozvole Easyjet-u.

 

Ova avio kompanija sa oko šezdeset miliona prevezenih putnika u prošloj godini zauzima drugo mesto po veličini evropskih low cost avio kompanija, odmah iza Ryanair-a, a dobila je i nekoliko značajnih nagrada zbog najkvalitetnijih usluga.

 

Sa aerodroma Malpensa Easyjet leti do oko 50 destinacija širom Evrope i Maroka, a Beograd bi se po prvi put našao na mreži linija ove popularne avio kompanije. Cene avio karata Easyjet-a sa uračunatim aerodromskim taksama se kreću od 20 EUR po pravcu.

 

Puštanjem linije Milano-Beograd Easyjet-a Jat Airways će dobiti veoma jaku konkurenciju, kao i Wizz Air koji dobija ravnopravnu niskotarifnu konkurenciju.

 

Online rezervacije letova avio kompanije EasyJet

Rezervišite odmah avio karte kompanije EasyJet online ili pozovite naš kontakt centar +381 65 872 83 50

Rezervišite avio kartu:

1 Putnik
  • 01 Odraslih
  • 00 Dece
Pošalji Svoj Komentar

Vaš Komentar ili Pitanje

Komentari Putnika

0 Komentara
Vaše ime
Vaš Email
Naslov komentara
Vaš komentar