Odobrena obnova flote Jat Airways

Odobrena obnova flote Jat Airways

Jat Airways

Prošlog petka, radna grupa zadužena za srpskog nacionalnog prevoznika odobrila finansijsku zakup za šest aviona (dva ATR72s, dva A319s i dva A320s ), koji će se priključiti nešto oslabljenoj floti Jat Airways a ovog leta sezone. Iznajmljeni avioni će pomoći avio kompaniji da izađe iz aktuelne krize u kojoj se nalazi poslednjih nekoliko nedelja. Vlada Srbije će morati da daju konačanu potvrdu za zakup aviona koja se očekuje da će biti doneta najkasnije krajem februara. Osim toga, radna grupa je najavila da će razgovori sa proizvođačem aviona Airbus biti nastavljeni.

 

Jat Airways planira da poveća broj letova na sezonskim linijama ka Hrvatskoj kao i letove ka aerodromima Girona, Malta, Monastir i London Gatvick. Plan kompanije da ima dva dnevna leta za Pariz i Moskvu i tri dnevna leta ka Beču. Jat Airways veruje da će se pobrinuti za samo nešto više od 1,5 miliona putnika do kraja godine.

 

Tokom 2013. Jat Airways predviđa smanjenje broja zaposlenih za 600, putem otpremnina. Avio kompanija se nada da će imati 156 pilota i ko-pilota, 200 članova posade, 98 kopnenog osoblja, 145 zaposlenih u prodaji i 140 zaposlenih u sedištu do kraja godine. Smanjenjem od 40 % radne snage kompanija procenjuje da će uštedeti i do 4,4 miliona evra. Jat Airways očekuje da prepolovi svoje gubitke do kraja godine.

Tagovi


Rezervišite avio kartu:

1 Putnik
  • 00 Odraslih
  • 00 Dece
  • 00 Beba
Pošalji Svoj Komentar

Vaš Komentar ili Pitanje

Komentari Putnika

0 Komentara
Vaše ime
Vaš Email
Naslov komentara
Vaš komentar