Jeftinije do Rusije

Aeroflot formira lowcost avio kompaniju

Kako izveštava ruski dnevnik Russia Today, avio kompanija Aeroflot odlučila je da kreira sopstvenog lowcost avio prevoznika.

aeroflot4

Iako se u ovom stadijumu razvoja nove kompanije ne zna previše detalja, napominje se da bi novi niskotarifni prevoznik bio u vlasništvu Aeroflota, ali da će funkcionisati potpuno samostalno. Svoje usluge bi nudila u skladu sa ovom kategorijom jeftinijih prevoznika, a po cenama koje su niže od 20% do 40% od konkuretnskih tradicionalnih kompanija.

 

U prvoj fazi pokrivale bi se sve najpopularnije linije, a sa daljim razvojem, broj destinacija bi se povećavao kao i intenzitet letova. Pretpostavlja se da bi flotu sačinjavali isključivo Airbus A320 ili Boeing 737 tipovi aviona, čime bi se osigurao kvalitet putovanja.

 

Na ovu odluku Aeroflot došao je najverovatnije zbog toga što drugi lowcost prevoznici, poput WizzAira ili Easyjet uspostavili letove prema Rusiji i svakodnevno preuzimaju dobar deo putnika svojim znatno povoljnijim uslovima. Takođe, tradicionalnije kompanije su same nametnule tempo kojem Aeroflot sad mora da se prilagodi.

 

Naime, gotovo da ne postoji velika avio kompanij koja nema svoju low cost ćerku kompaniju. Alitalia poseduje AirOne, Iberia ima Iberia Express, Air France posluje sa HOP! avio prevoznikom, a Lufthansa je od nedavno lansirala reformisani Germanwings, takođe niskotarifnu kompaniju.

 

Da li je ovo pametan poslovni potez ili ne, pokazaće samo vreme, ali već sada j jasno da putnici imaju razloga da se raduju ovakvim vestima koje će sigurno motivisati druge kompanije da unaprede svoje ponude.

 

Tagovi


Online rezervacije letova avio kompanije Aeroflot

Rezervišite odmah avio karte kompanije Aeroflot online ili pozovite naš kontakt centar +381 65 872 83 50

Rezervišite avio kartu:

1 Putnik
  • 00 Odraslih
  • 00 Dece
  • 00 Beba
Pošalji Svoj Komentar

Vaš Komentar ili Pitanje

Komentari Putnika

0 Komentara
Vaše ime
Vaš Email
Naslov komentara
Vaš komentar