Aerodrom Niš – Četiri avio kompanije zainteresovane da lete iz Niša

Do kraja godine treća avio kompanija sleće u Niš?

Nakon avio kompanija Ryanair i Wizz Air, ovih dana sve više se priča da su Pegasus Airlines, easyJet, Norwegian i Eurowings takođe zainteresovane da obavljaju letove iz Niša.

Aerodrom Nis Konstantin Veliki novi letovi 

Avio kompanija EasyJet aktivno širi svoju mrežu letovu u zemljama okruženja, pa letove iz Niša deluju kao logičan korak nakon pokretanja novih linija iz Hrvatske i Crne Gore. Kako se navodi, najverovatnije bi se radilo o linijama do gradova Velik Britanije. Avio kompanija EasyJet trenutno iz Srbije leti jedino na letovima Beograd – Ženeva, dok je ranije imala linije do Milana i Rima

Pegasus Airlines već duže vreme želi da pokrene letove ka istanbulskom aerodromu Sebiha Gokcen. Prvi potezi načinjeni su pre oko godinu dana kada je avio kompanija Pegasus Airlines zatražila svu potrebnu dokumentaciju za uspostavljanje letova.

Pre nedelju dana Turistička organizacija Niša izjavila je i kako će aerodrom Konstantin Veliki u Nišu sigurno ugostiti treću avio kompaniju ove godine kao i to da se najverovatnije radije o avio kompaniji Norwegian Air Shuttle.

Avio kompanija Norwegian Air Shuttle obavlja letove do Osla i Stokholma, pa se pretpostavlja da bi nove linije povezale Niš i neku skandinavsku destinaciju. Sa druge strane, avio kompanija Eurowings obavlja sezonske letove Beograd – Keln, ali je moguće da bi iz Niša bili pokrenuti letovi ka nekim drugim gradovima u Nemačkoj.

Veliko interesovanje avio kompanija letovima sa aerodroma “Konstantin Veliki” najviše je zbog niskih troškova, što je bio i glavni razlog što su avio kompanije Wizz Air i Ryanair pokrenule nove linije. Prostora za nove linije svakako ima po rečima predstavnika aerodroma koji su ocenili da bi letovi do Frankfurta, Londona, Milana, Minhena, Moskve, Pariza, Beča, Verone i Venecije bili isplatljivi za avio kompanije.

I sam aerodrom se priprema za dolazak novih avio kompanijama jer priprema proširenje putničkog terminala. Čelnici aerodroma žele da do kraja godine aerodrom “Konstantin Veliki” ugosti preko 300.000 putnika.

Online rezervacije na playtravel.rs

ili telefonom na 011.305.93.14

Rezervišite avio kartu:

1 Putnik
  • 00 Odraslih
  • 00 Dece
  • 00 Beba
Pošalji Svoj Komentar

Vaš Komentar ili Pitanje

Komentari Putnika

0 Komentara
Vaše ime
Vaš Email
Naslov komentara
Vaš komentar