Koji su to namanje zagađeni gradovi?

U Beču stanovništvo živi najkvalitetnije, a gde živi najduže?

Jedno od najaktuelnijih pitanja danas su klimatske promene i nivo zagađenja u svetu, međutim postoje gradovi koji su proglašeni najzdravijim za život.

Ukoliko niste ljubitelj putovanja u prirodu, već birate neko urbanije okruženje predlažemo Vam sledeće destinacije gde ljudi žive najduže i najzdravije.

1. Rejkjavik, Island

Dragulj Atlantika, najsevernija prestonica u Evropi ne predstavlja destinaciju, već avanturu postavljenu u zemlji kontrasta. Zdrav koncept života upotpunosti je nadovezan na nestvarno prirodno okruženje.

Koji su to namanje zagadjeni gradovi - Rejkjavik

2. Helsinki, Finska

Glavni grad Finske, prestonica je urbane kulture saune, koja se smatra svetim mestom gde su psovke i nekulturno ponašanje strogo zabranjeni. Ovaj unikatni grad na vodi poznat je po malom broju automobila i dugovečnom životu stanovništva. Odmah nam je jasno i zašto.

Koji su to namanje zagadjeni gradovi - Helsinki 2

3. Cirih, Švajcarska

Efikasno vođen grad kulture i atraktivno pozicioniran na obali reke i jezera Cirih je jedno od najboljih mogućih mesta za život u svetu. Švajcarska najveća i najbogatija metropola, uz poziciju finansisjkog centra Evrope, u 21. vek uspela je da uđe kao jedna od najhipi destinacija.

Koji su to namanje zagađeni gradovi - Cirih

Prirodno okruženje i pozicioniranost nadograđeni sa bogatim kulturnim životom omogućili su stanovništvu Ciriha dugovočnost i zdrav život.

Rezervišite avio kartu:

1 Putnik
  • 00 Odraslih
  • 00 Dece
  • 00 Beba
Pošalji Svoj Komentar

Vaš Komentar ili Pitanje

Komentari Putnika

0 Komentara
Vaše ime
Vaš Email
Naslov komentara
Vaš komentar