Uskoro aerodrom kakav niste mogli da zamislite – Jewl Changai

Tokom decembra je počela izgradnja jednog sasvim drugačijeg aerodroma.

Na mestu današnjeg parkinga na aerodromu Jewl Changi u Singapuru, 2018. godine nalaziće se novi terminal koji će održati reputaciju Singapura kao “grada zelenila”.

Novi terminal aerodroma imaće sasvim drugačiji koncept od svih aerodroma koje ste videli do sada.

aerodrom Jewl Changai Singapur

Nova aerodromska zgrada će biti impresivna struktura od čelika i stakla sa biosferičnim oblikom u kojoj će se nalazati ogroman veštački vodopad i puno zelenila.

Zgrada će imati deset spratova, pet ispod i pet iznad zemlje, koji će integrisati aerodromsku infrastrukturu sa centrima za zabavu i kupovinu. U okviru ovog prostora biće izgrađen i hotel i brojna igrališta.

Petospratna bašta će imate hiljade stabala drveća, paprati i žbunova sa ciljem da kreira putnicima ugođaj otvorenog prostora pod staklenom kupolom. U središtu šume nalazi će se najviši veštači vodopad u zatvorenom prostoru, dug čak 40 metera, pod imenom Rain Vortex.

vodopad na novom aerodromu Jewl Changai Singapur

Tokom noći Rain Vortex će imati posebne svetlosne i muzičke efekte. Na poslednjem spratu nalaziće se bašta, veličine preko 13 hiljada kvadratnih metara sa brojnim sadžajima, koji će biti namenjeni kako putnicima tako i loklanom stanovništvu.

Više puta nagrađivani aerodrom upustio se u ovaj projekat sa idejom o aerodomu kao destinaciji samoj po sebi, sa ciljem povećanja broja putnika kao i sa idejom o kreiranju posebne usluge svim putnicima.

Novi terminal uz to što će biti inovativnog izgleda će biti i visoko funkcionalan omogućavajući putnicima da tu predaju prtljag, urade rani check-in kako bi mogli više vremena da provedu u prašumskom okruženju, lako dođu do drugih terminala koji će biti povezani pešačkim mostovima i vozom a uz to će moći da provedu vreme na aerodromu uz razne sadržaje u pravom prirodnom okruženju.

Otvaranje aerodroma je predviđeno za 2018. godinu, a projekcija broja putnika dostiže čak 85 miliona putnika godišnje.

Online rezervacije na playtravel.rs

ili telefonom na 011.305.93.14

Rent-a-Car Online rezervacije

Tagovi


Rezervišite avio kartu:

1 Putnik
  • 00 Odraslih
  • 00 Dece
  • 00 Beba
Pošalji Svoj Komentar

Vaš Komentar ili Pitanje

Komentari Putnika

0 Komentara
Vaše ime
Vaš Email
Naslov komentara
Vaš komentar