Uskoro novi letovi avio kompanije Wizz Air iz Skoplja i Ohrida

Low cost avio kompanija Wizz Air će uspostaviti 6 novih linija iz Makedonije tokom 2015. godine.

Mađarska low cost avio kompanija dobila je povlastice vlade Makedonije za uvođenje novih linija ka Skoplju i Ohridu tokom 2015. godine.

Wizz Air novi letovi Skopje Ohrid Makedonija

Vlada BJR Makednije raspisala je tender na koji se prijavila samo low cost avio kompanija Wizz Air, iako su pravo učešća imale i low cost avio kompanije EasyJet, Ryanair, Norwegian i Pegasus Airlines. Plan Wizz Air-a je da uvede 5 novih linija sa aerodroma Skoplje i jednu sa aerodroma Ohrid. Low cost avio kompanija Wizz Air iz Skoplja će leteti ka 5 evropskih destinacija: Sandefjord, Nurmberg, Lubeck (aerodrom blizu Hamburga) i još 2 destinacije u Nemačkoj, koje će naknadno objaviti, dok će iz Ohrida leteti ka Bazelu.

Letovi će biti uspostavljeni od juna 2015. godine i Wizz Air će, po uslovima tendera, obavljati minimum dva leta nedeljno ka svim destinacijama. Tačan red letenja za sve nove destinacije biće objavljen uskoro.

Finansijska pomoć Makedonije ogleda se u subvenicijama od 40.000 EUR po novoj destinaciji i 13 EUR po svakom putniku, koji polazi iz Skoplja i Ohrida, tokom prve godine letenja, 12 EUR tokom druge godine i 11 EUR po putniku tokom treće godine.

Tokom leta 2015. godine low cost avio kompanija Wizz Air obavljaće letove ka čak 19 destinacija sa polaznih aerodroma iz Makedonije.Uz nove letove i subvencije države očekuje se dodatni porast broja putnika na aerodromu Skoplje.

Mađarska low cost avio kompanija uspela je da poveća broj putnika tokom 2014. godine za čak 40% u odnosu na prethodnu i da preveze 469.227 hiljade putnika sa aerodroma Skoplje.

Uvođenje 6 novih linija rezultovaće dodatnim porastom u broju prevezenih putnika.

Online rezervacije letova avio kompanije Wizz Air

Rezervišite odmah avio karte kompanije Wizz Air online ili pozovite naš kontakt centar +381 65 872 83 50

Rezervišite avio kartu:

1 Putnik
 • 01 Odraslih
 • 00 Dece
Pošalji Svoj Komentar

Vaš Komentar ili Pitanje

Komentari Putnika

2 Komentara
 1. Biljana
   odgovori
  15/01/2015

  Da li postoji iz Skoplja let do Malte

  • Play Travel
    odgovori
   16/01/2015

   Avio kompanija Wizz Air, nažalost, ne leti na relaciji Skoplje – Malta. Najpovoljnija cena karte u nekom skorijem periodu na željenoj relaciji iznosi 209 eur.

Vaše ime
Vaš Email
Naslov komentara
Vaš komentar