Aerodrom Niš – Vlada Srbije odobrila 5 miliona evra za letove iz Niša!

Do kraja godine će biti navedene moguće nove linije iz Niša, a u planu i letovi iz Kraljeva!

Vlada Republike Srbije je usvojila odredbu kojom se izdvajaju subvencije u visini od pet miliona evra namenjenih za pokretanje novih linija sa aerodroma u Nišu.

Subvencije će biti ponuđene za linije koje se smatraju da su od ,,javnog značaja” i to na period od pet godina, a odnose se na letove koji bi mogli da imaju manje od 100.000 putnika godišnje, kao i one koje trenutno nisu povezane drugim formama prevoza.

U saopštenju Vlade Srbije je navedeno da ukoliko se u predviđenom roku ne jave domaće avio kompanije, biće raspisan međunarodni tender. Po zakonu, Vlada Srbije ima i pravo da direktno kontaktira neku avio kompaniju, bez javnog tendera.

Pomoćnik ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Zoran Ilić, rekao je nedavno da očekuje da će se avio kompanija Air Serbia odazvati pozivu, ali da će ponuda biti usmerena i ka drugim avio kompanijama. Takođe Vlada Srbije će ponuditi subvencije i tour operaterima koji dovode turiste iz Rusije, Turske, Kine, Južne Koreje, Indije ili SAD preko aerodroma u Beograd i Nišu.

Ministarstvo građevinarstva, saograćaja i infrastrukture takođe aktivno radi na otvaranju aerodroma ,,Morava” kod Kraljeva, pa se u saopštenju navodi da će sva potrebna dokumentacija biti gotova do jula, a da bi prve linije mogle da budu uspostavljene do kraja godine. Low cost avio kompanija Wizz Air je navela kako bi bila zainteresovana da uspostavi letove iz Kraljeva, ali u ministarstvu očekuju da će nekoliko avio kompanija odmah pokrenuti letove sa aerodroma ,,Morava”. Vlada je uložila 22 miliona evra u rekonstrukciju aerodroma, a radovi su završeni 2012. godine.

autor: Playtravel

9. februar 2019.

Rezervišite avio kartu:

1 Putnik
  • 00 Odraslih
  • 00 Dece
  • 00 Beba
Pošalji Svoj Komentar

Vaš Komentar ili Pitanje

Komentari Putnika

0 Komentara
Vaše ime
Vaš Email
Naslov komentara
Vaš komentar