Air Serbia ukida liniju Beograd Hamburg

Da li je low cost konkurencija na letovima za Nemačku uticala na odluku srpske avio kompanije?

Avio kompanija Air Serbia je potvrdila da će ukinuti liniju Beograd Hamburg krajem ovogodišnje letnje sezone.

Poslednji let na liniji je predviđen za 27. oktobar 2018. godine i sada više nije moguće kupiti avio karte za letove nakon tog datuma. Trenutno nije poznato da li srpska avio kompanija planira da obnovi letove na liniji u budućnosti, kao i kada bi to moglo da bude.

Air Serbia je pokrenula liniju Beograd Hamburg 15. juna 2016. godine i ona trenutno leti tri puta nedeljno između glavnog grada Srbije i Nemačke, umesto četiri nedeljna leta kao što je to bio slučaj prošle godine.

Stručnjaci navode da odluka avio kompanije Air Serbia može da se opravda velikom konkurencijom na letovima za Nemačku koju predstavljaju avio kompanije Lufthansa, Eurowings, Wizz Air (iz Beograd i Niša), pa i Ryanair koji leti iz Niša za Berlin i Diseldorf. Takođe se navodi i činjenica da je avio kompanija Air Berlin prestala da posluje, koja je imala kodšer sporazum sa srpskom avio kompanijom. Još jedan od važnih razloga odluke domaće avio kompanije je verovatno i taj što će low cost avio kompanija EasyJet uskoro pokrenuti liniju Beograd Berlin.

Nemačka je važno tržište za avio kompaniju Air Serbia i ova avio kompanija će za sad nastaviti da obavlja letove ka četiri destinacije u ovoj državi i to ka Štutgartu, Diseldorfu, Berlinu i Frankfurtu.

autor: Playtravel

16. jul 2017.

Online rezervacije letova avio kompanije Air Serbia

Rezervišite odmah avio karte kompanije Air Serbia online ili pozovite naš kontakt centar +381 65 872 83 50

Rezervišite avio kartu:

1 Putnik
  • 00 Odraslih
  • 00 Dece
  • 00 Beba
Pošalji Svoj Komentar

Vaš Komentar ili Pitanje

Komentari Putnika

0 Komentara
Vaše ime
Vaš Email
Naslov komentara
Vaš komentar