Novina na beogradskom aerodromu

Novi autobuski gejtovi na aerodromu “Nikola Tesla”

Aerodrom “Nikola Tesla” u Beogradu je ovih dana otvorio prva dva autobuska izlaza za ukrcavanje i iskrcavanje tzv. autobuske gejtove.

Aerodrom

Odluka o otvaranju ovakvih autobuskih gejtova, došla je kao želja da se proširi kapacitet aerodroma u Beogradu. Na ovaj način može se obavljati ukrcavanje putnika i na avionima koji su postavljeni na udaljenim parking mestima aerodroma i daleko od aviomostova na postojećim terminalima. Ovakvo prihvatanje putnika je uobičajeno za low cost avio kompanije, koje obično izbegavaju parkiranje na terminalske tunele kako bi smanjili troškove.

 

Kako do sad nije bilo autobuskih gejtova, sve avio kompanije su morale da koriste samo aviomostove na gejtovima terminala. Zbog popularnosti low cost avio kompanija u našoj zemlji, kao što su Wizz AirFlyDubai ili EasyJet čelnici aerodroma “Nikola Tesla” već najavljuju izgradnju dodatnih autobuskih gejtova.

 

Novi autobuski gejtovi se nalaze ispod postojećeg A4 gejta zbog čega su nazvani A4a i A4b. Nakon prolaska kroz siguronosnu kontrolu, ovde će putnike čekati autobus velikog kapaciteta koji će ih transportovati po aerodromskoj platformi sve do mesta gde je određeni avion parkiran.

 

Autobuski gejtovi su pušteni u rad ubrzo nakon što je 21. februara stigla dozvola Direktorata civilnog vazduholovstva koji je ocenio proširenje aerodroma kao u skladu sa najvišim međunarodnim bezbednosnim standardima. Već prvog dana rada gejtovi su iskorišćeni za avione low cost avio kompanije Wizz Air.

 

Pored ove izmene, na aerodromu “Nikola Tesla” trenutno su u toku radovi na C pristanišnom holu, čiji se završetak očekuje tokom proleća ove godine.

Online rezervacije letova na playtravel.rs

ili telefonom na 011.305.93.14

Rent-a-Car online rezervacije

Kreditne kartice nisu potrebne!

Tagovi


Rezervišite avio kartu:

1 Putnik
  • 00 Odraslih
  • 00 Dece
  • 00 Beba
Pošalji Svoj Komentar

Vaš Komentar ili Pitanje

Komentari Putnika

0 Komentara
Vaše ime
Vaš Email
Naslov komentara
Vaš komentar