Air Croatia – Odložen prvi let

Avio kompanija Air Croatia odlaže datum inaugaralnog leta za mart 2015. godine.

 

Planirano pokretanje letova avio kompanije Air Croatia odloženo je sa 18. decembra 2014. godine za mart naredne godine. Avio kompanija je planirala da pokrene letove iz Zagreba ka Pragu i Rimu tokom decembra, međutim zbog slabe prodaje avio karata inaugralni let je pomeren za 2015. godinu.

 

Air Croatia pomeren prvi let

 

Do definitivne odluke o odlaganju letova za mart došlo je zbog procene velikog gubitka koji bi nastao tokom januara i februaura zbog loše popunjenosti sedišta na oba leta. Svim putnicima koji su kupili avio kartu za letove do 01. marta avio kompanija Air Croatia će refundirati pun iznos, ali će i pokloniti dve besplatne avio karte za prve letove tokom marta.

 

Zanimljiva informacija je da, iako je avio kompanija Air Croatia uložila dosta sredstava u marketinšku kampanju na hrvatskom tržištu, čak 95 % avio karata su kupili stanovnici drugih država.

 

Uz letove na relaciji Zagreb – Prag i Zagreb – Rim avio kompanija Air Croatia planira uvođenje i leta na relaciji Zagreb – Budimpešta. Odluku su doneli posle informacije da avio kompanija Qatar Airways planira da ukine letove na istoj relaciji. Let od Zagreba do Budimpešte avio kompanija Air Croatia planira da obavlja 3 puta nedeljno i to utorkom, četvrtkom i nedeljom.

 

Uz iznajmljenu letelicu Embraer E170, sa 76 sedišta, Air Croatia planira da obavlja 5 nedeljnih letova na relaciji Zagreb – Prag i Zagreb – Rim, od ponedeljka do petka.

 

Ambicije avio kompanije Air Croatia su da poveže hrvatsku predstonicu sa novim destinacijama istovremeno izbegavajući direktnu konkurenciju sa drugim avio kompanijama. Sa tom ambicijom Air Croatia planira i uvođenje letova na relaciji Zagreb Milano, Dizeldorf, Bukurešt, Helsinki i Stokholm, tokom 2015. godine.

Online rezervacije na playtravel.rs

ili telefonom na 011.305.93.14

Rent-a-Car Online rezervacije

Rezervišite avio kartu:

1 Putnik
  • 00 Odraslih
  • 00 Dece
  • 00 Beba
Pošalji Svoj Komentar

Vaš Komentar ili Pitanje

Komentari Putnika

0 Komentara
Vaše ime
Vaš Email
Naslov komentara
Vaš komentar