Wizz Air uskoro u Podgorici

Low cost avio kompanija Wizz Air razmatra uvođenje letova ka Crnoj Gori iz nekoliko evropskih gradova

 

Mađarska low cost avio kompanija, Wizz Air, pokazala je interesovanje u dalje širenje tržišta na teritoriji bivše Jugoslavije, sa idejom uspostavljanja letova do aerodroma u Podgorici iz nekoliko evropskih destinacija.

 

Wizz Air Podgorica

 

Ukoliko Wizz Air donese odluku o uvođenju letova ka Podgorici, to će biti druga low cost avio kompanija koja obavlja letove na teritoriji Crne Gore. Najveća evropska low cost avio kompanija Rayanair obavlja redovne letove na relaciji London Stansted – Podgorica već godinu dana, i sezonske letove od Pariza, sa idejom o širenju tržišta u narednim godinama sa novim letovima ka Podgorici i otvaranjem novih letova ka aerodromu u Tivtu. Nasuprot Wizz Air-ovoj nameri, o uvođenju leta ka Podgorici, stoji snažan lobi Montenegro Airlines-a, koji se protivi dolasku low cost avio kompanija na tržiste Crne Gore, jer smatraju da će dodatno ugroziti poziciju nacionalne avio kompanije. Stav nacionalne avio kompanije se lagano menja sa novim menadžmentom, sa idejom da konkurencija doprinosi povećanju nivoa usluga, ali ostaje da vidimo u narednom periodu kako će se realizovati ulazak Wizz Air-a na crnogorsko trziste.

 

Do sada, low cost avio kompanija Wizz Air je bila prilično uspešna u osvajanju tržista na teritoriji bivše Jugoslavije, posebno kad se uzme u obzir da su low cost avio kompanije imale jako ograničen udeo trzista. Tokom prethodne godine Wizz Air je imao znatan udeo u broju prevezenih putnika u Makedoniji, Srbiji i Sloveniji, sledeće godine očekuje se ekspanzija otvaranjem devetnaeste baze u Tuzli, kao i mogućnost uvođenja letova iz Niša, s druge strane u Hrvatskoj je Wizz Air imao prilično ograničeno prisustvo sa sezonskim letovima ka Splitu.

 

Online rezervacije letova avio kompanije Wizz Air

Rezervišite odmah avio karte kompanije Wizz Air online ili pozovite naš kontakt centar +381 65 872 83 50

Rezervišite avio kartu:

1 Putnik
  • 01 Odraslih
  • 00 Dece
Pošalji Svoj Komentar

Vaš Komentar ili Pitanje

Komentari Putnika

1 Komentar
  1. aleksandar
     odgovori
    26/11/2014

    sve pohvale za kompaniju ,kada dolazite u osijek i dali letite za malmo?

Vaše ime
Vaš Email
Naslov komentara
Vaš komentar