Eurowings – Veliki planovi za region

Eurowings treća najveća low cost avio kompanija do 2018.?

Avio kompanija Eurowings, low cost avio kompanija u vlasništvu Lufthansa Group planira da proširi svoju mrežu letova širom regiona.

Lufthansa vidi avio kompaniju Eurowings kao svog najjačeg aduta u borbi na evropskom nebu na kojem trenutno dominiraju low cost avio kompanije Ryanair i EasyJet. Po trenutnom planu, Eurowings bi do 2018. godine trebao da bude treća najveća low cost avio kompanija u Evropi.

Low cost avio kompanija Eurowings navodno već duže vreme pregovara sa aerodromom “Konstantin Veliki” jer želi da pokrene nekoliko novih linija iz Niša. Ova avio kompanija trenutno obavlja letove između Beograda i Štutgarta, ali bi broj linija mogao da bude uvećan uskoro. Sa druge strane, iz Prištine nemačka avio kompanija leti redovno ka Kelnu, Diseldorfu, Hamburgu, Hanoveru ili Štutgartu.

Hrvatska se navodi kao centralna tačka u planovima low cost avio kompanije, jer je samo u toku ove godine Eurowings pokrenuo 11 novih linija iz ove države. Sve navedene linije su sezonskog karaktera, ali avio kompanija planira da uvede i nekoliko linija koje će se obavljati tokom cele godine, kao što je već najavljena linija Zagreb Diseldorf ili produživanjem trenutnih linija iz Dubrovnika, Rijeke, Pule i Splita, kao i linije Osijek Keln.

Tokom zime, nemačka low cost avio kompanija planira da pokrene liniju Minhen Skoplje, a ukoliko se ona pokaže uspešnom moguće je da će biti pokrenuta i linija Minhen Skoplje.

Slična situacija je i u Crnoj Gori, gde je avio kompanija Eurowings nedavno počela da leti iz Tivta, a najavljeni su novi letovi, kao i nove linije iz Podgorice.

Na kraju, mada je low cost avio kompanija odustala od uspostavljanja linije Sarajevo Diseldorf, i dalje je u planu pokretanje letova iz Mostara.

Low cost avio kompanija Eurowings ima velike planove, ali se postavlja pitanje da li će zaista imati takav uspeh kakav očekuje obzirom da su cene avio karata nešto skuplje u odnosu na druge low cost avio kompanije kao što su Wizz Air, Ryanair ili EasyJet.

Online rezervacije letova avio kompanije Eurowings

Rezervišite odmah avio karte kompanije Eurowings online ili pozovite naš kontakt centar +381 65 872 83 50

Rezervišite avio kartu:

1 Putnik
  • 01 Odraslih
  • 00 Dece
Pošalji Svoj Komentar

Vaš Komentar ili Pitanje

Komentari Putnika

0 Komentara
Vaše ime
Vaš Email
Naslov komentara
Vaš komentar