Aerodrom Nikola Tesla se sprema za nove uspehe

Aerodrom Nikola Tesla očekuje rekordnu zimsku sezonu!

Dok na aerodromima u okruženju naše zemlje avio kompanije smanjuju broj polazaka i dolazaka, ka beogradskom aerodromu Nikola Tesla čak pojačavaju postojeće linije.

aerodrom-nikola-tesla

Pre manje od mesec dana zabeležen je rekordan broj aviona iznad Srbije, ali tokom zime se čini kao da će najveći broj tih aviona poleteti sa i sleteti baš na aerodrom “Nikola Tesla”.

 

Pored očekivanog početka rada nove avio kompanije Air Serbia i uvođenja novih linija i mnoge druge avio kompanije odlučile su da zadrže ili čak povećaj broj aviona na linijama koje imaju ka Beogradu. Zimski red letenja, koji počinje 27. oktobra, inače smatra se nepopularnijom sezonom od letnje, pa je ovo još izuzetno pozitivna vest za aerodrom u Beogradu.

 

Nacionalna avio kompanije Srbije, Air Serbia, pored postojećih letova koje je nasledila od Jat Airways, ove zime lansiraće nove linije iz Beograda ka Abu Dabiju, Pragu, Banja Luci, Bukureštu, Ljubljani (o cenama avio karata ka ovim destinacijama pisali smo ovde), a očekuje se da ova avio kompanija pojača već postojeće linije sa dodatnim polascima i dolascima. Do juna 2014. godine očekuje se da će Air Serbia u ponudi imati više od 73.000 sedišta na 670 poletanja iz Beograda, na nedeljnoj bazi, ali ostaje da se vidi da li će ove cifre Air Serbia i uspeti da ispuni. Sa udelom u vlasništvu Air Serbia i Etihad Airways razvio je interesovanje za letove ka našem glavnom gradu, pa je ove godine ova avio kompanija uspostavlila redovnu liniju od Beograda do Abu Dabija.

 

Ovo nije jedina avio kompanija koja je ove godine sletela na aerodrom “Nikola Tesla”. Dve low cost avio kompanije, Pegasus Airlines i EasyJet takođe su počele da održavaju redovne linije ka glavnom gradu Srbije. Sa druge strane Wizz Air iz Mađarske, takođe low cost avio kompanija, već od ranije ima redovne linije do Beograda, ali je ovog leta uvela dodatne letove koje planira da održi i tokom zime. Wizz Air je trenutno najpopularnija low cost avio kompanija u zemlji, po popularnosti odmah iza vodećeg Jat Airways koji uslužuje 44% putnika koji posete aerodrom.

 

Belavia, avio kompanija iz Belorusije, ovog četvrtka trebalo bi da lansira liniju od Minska do Beograda, a sredinom decembra i Swiss International Airlines će “otvoriti” svoju liniju od Ženeve do Beograda.

 

Turkish Airlines nedavno je najavio da će pojačati frekvenciju svoje linije kao Beogradu na 17 nedeljnih letova, a slično tome će uraditi avio kompanija Alitalia sa 10 letova nedeljno i Qatar Airways sa 4 nedeljna leta. Ruska nacionalna avio kompanija Aeroflot planira da zadrži letnji red letenja između Moskve i Beograda, a u tome im se pridružuje i LOT Polish Airlines na svojim letovima od Varšave do Beograda.

Na aerodromu “Nikola Tesla” leto očigledno traje duže.

Online rezervacije letova možete izvršiti na playtravel.rs
ili telefonom na 011.305.93.14
Rent-a-Car Online rezervacije

Rezervišite avio kartu:

1 Putnik
  • 00 Odraslih
  • 00 Dece
  • 00 Beba
Pošalji Svoj Komentar

Vaš Komentar ili Pitanje

Komentari Putnika

0 Komentara
Vaše ime
Vaš Email
Naslov komentara
Vaš komentar