Aerodrom Beograd – Kada će biti uspostavljeni svi letovi?

Od ove nedelje beogradski aerodrom kreće sa radom, ali sa malim delom letova

Aerodrom „Nikola Tesla” zvanično će otvoriti svoja vrata u ponedeljak, ali sa svega šest linija. Kada se očekuje da će biti uspostavljene drugi letovi?

Letovi najviše zavise od toga kada će evropski i svetski aerodromi početi da rade, ali i da li će granice drugih zemalja i Evropske Unije biti otvorene. Granice EU su zatvorene do 15. juna 2020. za putnike koji ne žive u nekoj od država članica, ali ovakva odluka može biti promenjena i period produžen. Ipak, stručnjaci očekuju da će do kraja maja i početkom juna svi aerodromi i sve avio kompanije imati letove, pa sad navodimo šta to znači za Republiku Srbiju.

Zvanično potvrđeni letovi iz Beograda

Avio kompanija Wizz Air u ponedeljak u 12:30h će poleteti na liniji Beograd London Luton i ovo će biti jedina linija na kojoj će low cost avio kompanija leteti do kraja maja. Avio karte za letove na drugim linijama kao što su Pariz, Basel i druge destinacije trenutno mogu da se kupe za letove od 2. juna.

Avio kompanija Belavia je planirala pokrene liniju Beograd Minsk od ponedeljka 18. maja, ali je ipak odlučila da letove obnovi od 30. maja. Ova linija se našla na spisku onih koje će biti prve uvedene jer Belorusija nikad nije ni zatvarala svoje granice, već su to uradile države sa kojim se graniči.

Air Serbia će prve letove pokrenuti tri dana kasnije, od 21. maja, i to za Frankfurt, Cirih, letove za London i Beč od 24. maja, a potom će od juna povezati Beograd sa Podgoricom, Tivtom, Sarajevom, Banja Lukom, Ljubljanom, Skopljem, a od 6. juna i sa Njujorkom.

Nepotvđeni letovi iz Beograda

Na samom kraju meseca, 28. maja očekuje se da će avio kompanija Turkish Airlines povezati Beograd i Istanbul.

Aegean Airlines planira da pokrene letove Beograd Atina od 1. juna, baš kad i avio kompanija Alitalia želi da poveže Beograd i Rim.

Linija Beograd Amsterdam će biti obnovljena od 4. juna, navodi avio kompanija Transavia.

Avio kompanija Lufthansa odlučila je da odloži letove za Beograd i region bar do 15. juna, a da li će biti tokom juna tek ostaje da se vidim. Swiss Air Lines je potvrdio da će liniju Beograd Cirih pokrenuti od 5. juna. Austrian Airlines odložio je sve letove do 7. juna, dok Eurowings nije objavio red letenja.

Francuska nacionalna avio kompanija Air France takođe ne planira da pokrene letove između Beograda i Pariza pre 15. juna.

EasyJet je odlučio da najviše sačeka, pa će letovi za Basel, Berlin i Ženevu biti uspostavljeni tek nakon 1. jula. Za početak jula letove je najavila i avio kompanija Qatar Airways koja obavlja letove za Dohu.

Za sad su najneodređenije bile avio kompanije Aeroflot i Red Wings (koje lete na liniji Beograd Moskva), Tarom (Beograd Bukurešt), LOT (Beograd Varšava), Etihad Airways (Beograd Abu Dabi), Air Cairo (Beograd Hurgada), Croatia Airlines (Beograd Zagreb), Montenegro Airlines (Tivat i Podgorica) Pegasus Airlines (Beograd Istanbul) i FlyDubai (Beograd Dubai).

Avio kompanija Norwegian će najverovatnije potpuno odustati od linije Beograd Oslo, usled restruktuiranja i značajnog smanjenja obima svoje mreže letova.

Stručnjaci prognoziraju da će tokom jula i avgusta ukupan broj letova biti tek 30 do 50 procenata onog u istom periodu prošle godine, dok će za normalizaciju sigurno biti potrebno nekoliko godina.

autor: Playtravel

12. maj 2020.

Rezervišite avio kartu:

1 Putnik
  • 00 Odraslih
  • 00 Dece
  • 00 Beba
Pošalji Svoj Komentar

Vaš Komentar ili Pitanje

Komentari Putnika

0 Komentara
Vaše ime
Vaš Email
Naslov komentara
Vaš komentar