Playnews – Najvažnije vesti 2019. godine

Najvažnije vesti iz avioindustrije tokom 2019. godine: deset događaja koji su obeležili prošlu godinu!

Sa sigurnošću možemo da godinu za nama upamtimo kao jednu od lepših za putnike iz naše zemlje, ali i okruženja. Trend povećanja broja linija sa aerodroma u regionu se nastavio, poletela je jedna nova avio kompanija, a otvorena su i dva nova aerodroma.

U nastavku smo naveli naš pregled najvažnijih vesti iz avio industrije koje su nam stigle tokom prošle godine.

Wizz Air pokreće 8 novih linija iz Skoplja i Ohrida

10. Wizz Air pokrenuo 8 novih linija iz Skoplja i Ohrida. Wizz Air je u periodu od 18. marta do 3. jula pokrenuo po četiri linije iz Skoplja i Ohrida. Radi se o letovima iz Skoplja za Karlsruhe/Baden-Baden, Bremen, Larnaku i Turku, kao i iz Ohrida za Malmo, Milan Malpensa, Memmingen i Dortmund. Više detalja ovde.

Novi aerodrom Istanbul Turkish Airlines

9. Istanbul Grand Airport, novi istanbulski aerodrom od 5. jula 2019. godine je zvanično pušten u rad, a tokom tog vikenda avio kompanija Turkish Airlines je ovde prebacila sve svoje letove uključujući i one koje povezuju naš region sa Istanbulom. Opširnije ovde.

Air Serbia pokreće 12 linija od javnog značaja iz Niša

8. Etihad Airways je otkazao narudžbinu deset novih Airbus A320neo letelica koje su bile plan obnove flote avio kompanije Air Serbia. Deset novih aviona avio kompanije Air Serbia kupljeni su 2013. godine, kao deo velike narudžbine avio kompanije Etihad Airways koja je suvlasnik srpske avio kompanije. Kompletna vest se nalazi na ovom linku.

Ryanair ukida liniju Niš Stokholm

7. Avio kompanije promenile dodatne usluge tokom leta. Prvo su početkom godine low cost avio kompanije Ryanair i Wizz Air gotovo istovremeno odlučile da podignu cenu doplate za dodatni prtljag, a potom je i avio kompanija Air Serbia tokom jula dodatno izmenila svoju ponudu besplatnog posluženja tokom letova.

AtlasGlobal obustavlja letove Beograd Istanbul

6. Turska low cost avio kompanija AtlasGlobal tokom novembra i decembra je bila prinuđena da suspenduje letove na svim svojim linijama, uključujući tu i letove Beograd Istanbul. Detaljnije o ovoj vesti ovde. Krajem meseca AtlasGlobal je obnovio svoje linije, ali ne i letove iz Istanbula za Beograd, pa je avio kompanija Air Serbia nakndadno odlučila da poveže dva grada.

FlyBosnia pokrenula liniju Sarajevo Kuvajt

5. Avio kompanija FlyBosnia krenula sa radom. Tokom maja, avio kompanija FlyBosnia je pokrenula premijernu liniju Sarajevo Kuvajt, a potom je pokrenula letove ka destinacijama na Bliskom istoku, ka Londonu i Rimu.

Air Serbia uspostavila nove letove na osam linija

4. Air Serbia uvela osam novih linija iz Beograda. Nove linije su najavljene na samom početku 2019. godine, a na prve letove smo čekali do 21. juna. Kompletan spisak svih destinacija kao i raspored letova možete da vidite ovde.

VINCE zvanično preuzeo upravljanje aerodromom Nikola Tesla

3. VINCI zvanično preuzeo upravljanje aerodromom Nikola Tesla. Tokom događaja koji je organizovan ovim povodom, predstavnik francuskog koncesionara naveo je da će cilj biti jačanje beogradskog aerodroma kako bi on postao vodeći na Balkanu, a kasnije su predloženi i prvi planovi investicija u beogradski aerodrom.

Prevoz od do aerodroma Kraljevo letovi avio karte

2. Srpska nacionalna avio kompanija Air Serbia pobedila je na tenderu za obavljanje redovnih avio linija od javnog značaja iz Kraljeva za Beč i Solun. Avio kompanija Air Serbia je bila jedini ponuđač i dobiće 5,63 miliona evra tokom naredne tri godine kako bi obavljala liniju Kraljevo Beč tokom cele godine i sezonsku liniju Kraljevo Solun. Prvi letovi za Beč uspostavljeni su 17. decembra 2019. godine.

Air Serbia ove nedelje pokreće još 6 novih linija iz Niša

1. Air Serbia uspostavila letove na 12 novih linija iz Niša. Krajem marta ove godine Vlada Republike Srbije je objavila spisak od 12 novih linija od javnog značaja, a srpska nacionalna avio kompanija je bila jedina koja je poslala ispravnu ponudu za pokretanje svih 12 linija od javnog interesa. Nakon potpisivanja ugovora sa Ministarstvom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, avio kompanija Air Serbia je objavila datume pokretanja novih linija. Detaljan prikaz svih linija, cene avio karata kao i raspored letova se nalazi na ovom linku.

Koja vest iz avio industrije je na Vas ostavila najveći utisak? Podelite svoje mišljenje u komentarima sa drugim poseticima sajta Play Travel!

autor: Playtravel

31. decembar 2019.

Rezervišite avio kartu:

1 Putnik
  • 00 Odraslih
  • 00 Dece
  • 00 Beba
Pošalji Svoj Komentar

Vaš Komentar ili Pitanje

Komentari Putnika

0 Komentara
Vaše ime
Vaš Email
Naslov komentara
Vaš komentar